Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Αναμορφωμένο πρόγραμμα σε 800 ολοήμερα σχολεία


Διαβάστε το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο

Το ενιαίο αναμορφωμένο πρόγραμμα των 800 ολοήμερων δημοτικών σχολείων, που λειτουργούν με βάση το παράδειγμα του 4ου δημοτικού σχολείου Θέρμης, παρουσίασε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Το υποχρεωτικό πρόγραμμα στα σχολεία αυτά ξεκινά στις 8.10 π.μ. και λήγει στις 14.00 μ.μ. για όλες τις τάξεις, ενώ η αποχώρηση των μαθητών μπορεί να γίνει είτε με τη λήξη του ολοήμερου προγράμματος (16.15) είτε κατά το χρονικό διάστημα 15.30 - 15.40, εφόσον έχει κατατεθεί υπεύθυνη δήλωση των γονέων στη σχολική μονάδα.

Τα διδακτικά αντικείμενα από τα οποία μπορεί να γίνει επιλογή ως προς το πλήθος τους και τις ώρες που θα διδάσκονται είναι τα παρακάτω: μελέτη, αθλητισμός, θεατρική αγωγή, Αγγλικά, μουσική, παρακολούθηση δεύτερη ξένης γλώσσας, εικαστικά, πολιτιστικοί όμιλοι δραστηριοτήτων. Στο πλαίσιο των πολιτιστικών ομίλων οι μαθητές όλων των τάξεων μπορούν να προετοιμάζουν σχολικές εορτές, χορωδίες, θεατρικές παραστάσεις και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες για την καλλιέργεια της αισθητικής, καθώς και την ανάδειξη και προώθηση στοιχείων του πολιτισμού.
http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου