Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Λάμψη αστέρων στον 29ο Μαραθώνιο

Ένα εκπληκτικό θέαμα αναμένεται να απολαύσουν όσοι βρεθούν το πρωί της Κυριακής 13 Νοεμβρίου στην αφετηρία της εκκίνησης του 29ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, όπου μια «λαοθάλασσα» από Έλληνες και ξένους δρομείς θα ξεκινήσουν τη διαδρομή για να φθάσουν μετά από 42.195μ στο Παναθηναϊκό στάδιο όπου και θα τερματίσουν τον αγώνα.

Περίπου μισή ώρα, για την ακρίβεια 23 λεπτά, θα διαρκέσει η εκκίνηση του αγώνα στο Μαραθώνα στις 9 το πρωί και στην αφετηρία θα βρεθούν 8.500 δρομείς. Οι αθλητές θα ξεκινήσουν όπως και το 2010 με το σύστημα «Wave Start», δηλαδή κατά κύματα κι όχι όλοι μαζί, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή εκκίνηση.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό των διοργανωτών, το πρώτο «block» θα αποτελείται από 270 αθλητές που θα είναι οι «elite» ξένοι και οι αθλητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου. Το δεύτερο θα στελεχώνεται από τους δρομείς που έχουν δηλώσει τις 750 καλύτερες επιδόσεις, ενώ στα υπόλοιπα «blocks» οι αθλητές θα μπαίνουν ανά 1.600, ανάλογα και πάλι με τις επιδόσεις που έχουν δηλώσει, ενώ στο τελευταίο θα ενταχθούν και οι αθλητές του Δυναμικού Βαδίσματος.

Για τους τελευταίους η Οργανωτική Επιτροπή έχει ορίσει ένα όριο τερματισμού που φτάνει τις 8 ώρες και έτσι θα πρέπει να έχουν τερματίσει μέχρι τις 17.30 το απόγευμα, οπότε ο δρόμος θα ανοίξει εξ ολοκλήρου για τους κατοίκους της Αττικής.

Η εκκίνηση από το πρώτο στο δεύτερο «block» θα απέχει χρονικά ένα λεπτό, από το 2ο στο 3ο δύο λεπτά ενώ για τα υπόλοιπα «blocks» θα δίνεται εκκίνηση ανά τέσσερα λεπτά. Με λίγα λόγια, θα χρειαστούν περίπου 23 λεπτά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκινήσεων του 29ου Κλασικού Μαραθωνίου.



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=413082&cid=4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου