Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

8ωρα στα σχολεία που είχαν καταλήψεις

Παραδόθηκε σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας

Οκτώ ώρες μάθημα σε καθημερινή βάση ή μαθήματα τα Σάββατα θα κάνουν τα σχολεία στα οποία έγιναν τον περασμένο μήνα...
πολυήμερες καταλήψεις. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία καθηγητών δημόσιων σχολείων (ΟΛΜΕ) έφτασε στα σχολεία όλης της χώρας η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας με την οποία και ορίζονται τα μέτρα για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών.

Το υπουργείο βέβαια, έχει ξεκαθαρίσει έγκαιρα ότι η αναπλήρωση των χαμένων ωρών θα πρέπει να γίνει μέσα στο πρώτο τρίμηνο, ώστε να αποφευχθεί παράταση του σχολικού έτους. Ετσι, πολλά σχολεία από την ερχόμενη εβδομάδα θα αλλάξουν το ωρολόγιο πρόγραμμα τους και θα προχωρήσουν σε οκτάωρα ή σε μαθήματα τα Σάββατα.
Πάντως, η ΟΛΜΕ από την πλευρά της αντιδράει στο μέτρο και κάνει λόγο για «βάναυση καταπάτηση του ωραρίου και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών».

Οι τρόποι που έχει ορίσει το υπουργείο για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών είναι οι εξής:
α. Περικοπή περιπάτων και εκδρομών.
β. Περιορισμό των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών.
γ. Αξιοποίηση των σχολικών εορτών (πραγματοποιούνται και οι εορτές και τα μαθήματα).
δ. Εφόσον η ύλη δεν μπορεί να καλυφθεί με τους παραπάνω τρόπους, προστίθενται διδακτικές ώρες μετά την ολοκλήρωση του ημερήσιου προγράμματος και αξιοποιούνται τα Σάββατα.

Τέλος, επισημαίνεται πως για ακραίες περιπτώσεις, όταν δηλαδή δεν καλυφθεί η ύλη ούτε με τις παραπάνω ενέργειες, μπορεί να απαιτηθεί παράταση του διδακτικού έτους, μετά από σχετική απόφαση του υπουργού Παιδείας.


tovima

http://sarotiko.blogspot.com/2011/11/8_8912.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου