Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

«Το μαραθώνιο κίνημα “καλπάζει” παγκοσμίως»

Ο 29ος Μαραθώνιος θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή και θα συμμετάσχουν περίπου 20 χιλιάδες άτομα

Όλο και περισσότερους φίλους κερδίζει το μαραθώνιο κίνημα, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Παπαποστόλου.

Ο τεχνικός διευθυντής του ΣΕΓΑΣ μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για τον 29ο Μαραθώνιο που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή και στον οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 20 χιλιάδες άτομα, από όλες τις χώρες του κόσμου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βαγγέλης Παπαποστόλου στην εκπομπή «Insiders» και στον Βασίλη Σαμπράκο:

Για τη διεξαγωγή του Μαραθωνίου: «Μία ανησυχία ευρύτερη μπορεί να υπάρχει, αλλά δεν σταματάμε την προσπάθεια. Αναμένουμε τους περίπου 18 με 20 χιλιάδες συμμετέχοντες. Με τα περσινά στοιχεία, η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Αθήνας έφτασε το 95 %. Φέτος, εκτός από τον Μαραθώνιο, διοργανώνονται διάφορες άλλες εκδηλώσεις και γι’ αυτό περιμένουμε όλες αυτές οι συμμετοχές να ξεπεράσουν τις 20 χιλιάδες. Να σας ενημερώσω, πως οι ξένοι συμμετέχοντες δεν έρχονται μόνοι τους, αλλά συνοδευόμενοι από συγγενείς και φίλους. Αυτό σημαίνει ότι αναμένεται να έρθουν, κοντά στις 40 χιλιάδες».

Για το αν ανησυχεί για την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί την ελληνική κοινωνία: «Φαντάζομαι ότι η εικόνα της χώρας αγγίζει όλες τις εκφράσεις. Τις κοινωνικές, τις αθλητικές και τις πολιτικές. Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, ο ΣΕΓΑΣ κάνει αρκετές προσπάθειες. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από την Πέμπτη, με τα εγκαίνια της μεγάλης έκθεσης στο Ζάππειο, όπου φέτος τα περίπτερα που έκλεισαν οι ενδιαφερόμενοι και οι χορηγοί είναι πολλά παραπάνω απ’ ότι πέρυσι. Για τη διεξαγωγή του Μαραθωνίου απασχολούνται περίπου 1700 εθελοντές, ενώ γενικά οι εμπλεκόμενοι αγγίζουν περίπου τις τέσσερις χιλιάδες. Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε κανένα πρόβλημα, γιατί είναι μια προσπάθεια καθαρά αθλητική. Το μαραθώνιο κίνημα, να ξέρετε πως “καλπάζει” παγκοσμίως».

Για τη συνεργασία με την UNESCO και τη συμμετοχή επωνύμων: «Έχουν ανακοινωθεί κάποιες επώνυμες παρουσίες. Γενικά, όμως, βλέπουμε μία προσπάθεια υποστήριξης του εθελοντικού κινήματος. Σε αυτό θα βοηθήσει και η παγκόσμια ένωση μαραθωνίου που τα γραφεία της θα είναι στο ΟΑΚΑ. Παρότι υπάρχει κόπωση στην ελληνική κοινωνία, είμαι αισιόδοξος πως θα τα πάμε μια χαρά. Το μόνο που μπορεί να μας ανησυχεί είναι μόνο οι καιρικές συνθήκες, αλλά δουλεύουμε ώστε να πάνε όλα καλά».


Πηγή: sportfm.gr



http://www.newsbeast.gr/sports/arthro/256845/to-marathonio-kinima-kalpazei-pagosmios/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου