Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις Παπανδρέου - Σαμαρά για το νέο σχήμα


Επικοινωνία πρωθυπουργού με Καρατζαφέρη, Κουβέλη και Μπακογιάννη

Επανειλημμένες είναι οι επαφές ανάμεσα στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το νέο κυβερνητικό σχήμα ευρύτερης στήριξης, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε για τις εν εξελίξει διαβουλεύσεις τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη και τους επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Από την πλευρά της, η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε στον πρωθυπουργό ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας ήταν θέση του κόμματός της και του ανέφερε ότι θα στηρίξει αυτή την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τους υπάρχοντες σχεδιασμούς, μόλις υπάρξει κατάληξη στο όνομα του νέου πρωθυπουργού, ο κ. Παπανδρέου θα υποβάλει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια την παραίτηση του ιδίου και της κυβέρνησής του, ώστε να κληθεί αμέσως μετά ο διάδοχός του, που θα συμφωνηθεί με τη ΝΔ, προκειμένου να του ανατεθεί η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/256083/sunehizodai-oi-diavouleuseis-papandreou-samara-gia-to-neo-shima/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου