Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Σκληρή μάχη στις σχολές αιχμής


Σκληρό ανταγωνισμό στα υψηλόβαθμα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, γενική πτώση των βάσεων στα μεσαία και χαμηλόβαθμα όλων των Επιστημονικών Πεδίων και επιστροφή του φαινομένου εισαγωγής υποψηφίων με βαθμό 4 και 5 σε ΤΕΙ...


της περιφέρειας φανερώνει η ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων για τις βαθμολογίες των υποψηφίων που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Από τους 90.593 υποψηφίους που διαγωνίστηκαν συνολικά φέτος στη μεγάλη κατηγορία των αποφοίτων Λυκείου για το 90% των προσφερόμενων θέσεων (5.239 περισσότεροι από τους περυσινούς) εκτιμάται ότι θα εισαχθούν σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ περίπου 14.000 περισσότεροι από πέρυσι, λόγω της κατάργησης της βάσης του δέκα που αποφάσισε φέτος η κυβέρνηση, γεμίζοντας ξανά δεκάδες σχολές ΤΕΙ της περιφέρειας που είχαν αδειάσει τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό εισακτέων από το 2005 όταν θεσπίστηκε ο περιορισμός της βάσης του δέκα. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει επίσης ότι σε ορισμένα περιφερειακά τμήματα φέτος θα σημειωθεί ακραία κίνηση των βάσεων με πτώση, λόγω της κατάργησης του βαθμολογικού περιορισμού, έως και... 5.000 μόρια σε σχέση με πέρυσι!

tanea
http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_4292.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου