Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Εχθρός των όγκων το παρθένο ελαιόλαδο;


Μια απρόσμενη ανακάλυψη έκαναν ερευνητές στην Ισπανία οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το παρθένο ελαιόλαδο και ειδικά αυτό που παράγεται στη Μεσόγειο έχει ευεργετική δράση απέναντι στον καρκίνο του μαστού.
  Επιτίθεται στους όγκους του μαστού και τους συρρικνώνει, αναφέρουν μάλιστα χαρακτηριστικά ερευνητές του Αυτόνομου Πανεπιστημίου στη Βαρκελώνη.
 Οπως φαίνεται, το παρθένο ελαιόλαδο εμποδίζει τη δράση ενός γονιδίου που βοηθά την ανάπτυξη των όγκων και, ουσιαστικά, σύμφωνα με τους ερευνητές, υποχρεώνει τα κύτταρα των όγκων του μαστού να αυτοκαταστρέφονται. Οπως αναφέρουν, 50 ml παρθένο ελαιόλαδο ημερησίως (περίπου δέκα κουταλάκια του καφέ) σε μόνιμη βάση είναι μια ποσότητα που μπορεί να βοηθήσει  στην αντιμετώπιση της ασθένειας.
Και τα Ω-3 λιπαρά, εναντίον της κατάθλιψης!
 Παράλληλα, ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ στον Καναδά υποστηρίζουν ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, η σαρδέλα και το σκουμπρί, είναι πιθανό να βοηθούν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης.
 Οι ερευνητές πραγματοποίησαν πειράματα με 432 άτομα που αντιμετωπίζουν από μέτρια ως σοβαρά προβλήματα κατάθλιψης. Σε ορισμένους χορηγούσαν καθημερινά μία ταμπλέτα 1.200 ml ω-3 λιπαρών, ενώ σε άλλους εικονικά φάρμακα. Οπως διαπίστωσαν, σε όσους έπαιρναν την ταμπλέτα υπήρξε αξιοσημείωτη βελτίωση, αφού περιορίστηκαν τα συμπτώματά τους. 
   (Πηγή: tovima.gr)

http://toksipnitiri.blogspot.com/2010/07/blog-post_367.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου