Κυριακή 4 Ιουλίου 2010


ΕΕπί πληρωμή πλέον η πρόσβαση στην ιστοσελίδα των Times

Επί πληρωμή διατίθεται από σήμερα το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μιας από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Βρετανίας, των Times του Λονδίνου. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη μη εξειδικευμένη εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας που προχώρησε σ' αυτή την ενέργεια.
Το αντίτιμο για την πρόσβαση στο περιεχόμενο της ιστοσελίδας της καθημερινής εφημερίδας και της κυριακάτικης έκδοσής της The Sunday Times ορίστηκε 1 στερλίνα (1,2 ευρώ) την ημέρα ή 2 στερλίνες την εβδομάδα.
Οι ιστοσελίδες των 2 εφημερίδων είχαν εγκαινιαστεί τον περασμένο Μάιο, ενώ το Ιούνιο ανακοινώθηκε ότι το περιεχόμενό τους θα διατίθεται επί πληρωμή. Ο ιδιοκτήτης τους, ο μεγιστάνας Ρούπερτ Μέρντοκ, έχει δηλώσει πως θέλει να σταματήσει την κουλτούρα της δωρεάν διάθεσης των περιεχομένων των εφημερίδων στο Ίντερνετ.
«Πιστεύουμε ότι οι νέοι ιστότοποί μας προσφέρουν μια πραγματική αξία και βιαζόμαστε να συνεχίσουμε να επενδύουμε και να προχωρούμε σε νεωτερισμούς για τους αναγνώστες» δήλωσε η Ρεμπέκα Μπρουκς, γενική διευθύντρια της News International, της κύριας βρετανικής θυγατρικής του ομίλου News Corporation του Μέρντοκ.
Η κυκλοφορία των λεγόμενων ποιοτικών βρετανικών εφημερίδων μειώνεται συνεχώς. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η κυκλοφορία των Times το Μάιο ήταν 515.379 φύλλα, καταγράφοντας πτώση σχεδόν 13%, και αυτή των Sunday Times ήταν 1.117.749 φύλλα, δηλαδή πάνω από 6% λιγότερα σε σχέση με ένα χρόνο πριν.
http://tvxs.gr/news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου