Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Πολικές θερμοκρασίες στη Βόρεια Ευρώπη...

Κύμα ψύχους και πολικές θερμοκρασίες επικρατούν στη Βόρεια Ευρώπη και πλημμύρες πλήττουν τα Βαλκάνια.



Ένας άνδρας ηλικίας περίπου 50 χρόνων βρέθηκε νεκρός στην Πράγα, ανεβάζοντας σε επτά τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν πεθάνει λόγω της παγωνιάς στην πόλη, τις τελευταίες ημέρες.

Σοβαρά είναι τα προβλήματα στις ...
οδικές αρτηρίες του Λονδίνου, ενώ στα αεροδρόμια του Χίθροου και του Γκάτγουικ εκατοντάδες πτήσεις ακυρώνονται ή καθυστερούν.

Τα δρομολόγια των τρένων σε Βέλγιο και Γαλλία διεξάγονται μετ' εμποδίων.

Στο Γερμανία, εκατοντάδες επιβάτες αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα μέσα σε τρένα, που ακινητοποιήθηκαν εξαιτίας του χιονιού.

Στο Βερολίνο, οι αρχές αποφάσισαν να επιτρέψουν τη διανυκτέρευση των αστέγων σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και λεωφορεία, προκειμένου να προστατευθούν από το κρύο. Στη γερμανική πρωτεύουσα, ο υδράργυρος έπεσε στους μείον 18 βαθμούς Κελσίου τη νύχτα.

Στην Πολωνία, το πέρασμα του χιονιά ήταν φονικό. Μόνον τις τελευταίες 24 ώρες, δώδεκα άνθρωποι κυρίως άστεγοι και αλκοολικοί έχασαν τη ζωή τους από το ψύχος.

Στη Βενετία τα ξημερώματα, ήχησαν οι σειρήνες καθώς η στάθμη των υδάτων ανέβηκε επικίνδυνα ως αποτέλεσμα της παλίρροιας και των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν και τα Βαλκάνια.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκαν πολλές περιοχές σε Σερβία, Μαυροβούνιο, Κροατία και Αλβανία λόγω των εκτεταμένων πλημμυρών.

Στις σερβικές πόλεις Λιουμποβίγια και Λόζνιτσα χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτιά τους, καθώς υπερχείλισε ο ποταμός Δρίνος.

Χειρότερη είναι η κατάσταση στην Αλβανία, όπου πλημμύρισαν 26.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης.
 

skai.gr
http://nonews-news.blogspot.com/2010/12/blog-post_3913.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου