Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Έμφραγμα στην Αθήνα



Εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης αναζητά απεγνωσμένα σήμερα το επιβατικό κοινό της Αθήνας. Ακινητοποιημένα παραμένουν τα τρόλεϊ, τα λεωφορεία, το Μετρό, ο Η.Σ.Α.Π., το Τραμ και ο Προαστιακός.

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, απεργούν αντιδρώντας στις αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τόσο στην οργανωτική δομή του συγκεκριμένου κλάδου όσο και στις εργασιακές σχέσεις.


Οι δρόμοι της Αθήνας παραμένουν αδιαπέραστοι. Ακόμα και για τις πιο σύντομες διαδρομές θα χρειαστείτε πολύ περισσότερη ώρα απ’ ότι συνήθως. Ακινητοποιημένα παραμένουν και τα τρένα του Ο.Σ.Ε. με αποτέλεσμα δεκάδες δρομολόγια να ματαιωθούν, εκτός από ελάχιστα που πραγματοποιούνται για να καλύψουν κοινωνικές ανάγκες.


Η απεργία στον Ο.Σ.Ε., που ξεκίνησε απόψε τα μεσάνυχτα, επηρεάζει και το πρόγραμμα των δρομολογίων που επρόκειτο να γίνουν σήμερα και την Πέμπτη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πάνω από 35 δρομολόγια να ματαιωθούν.


Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα όσα έχουν δηλώσει ηγετικά στελέχη του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στα σχέδια της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου των ελλειμματικών Δ.Ε.Κ.Ο., είναι οι πέντε εταιρείες - που λειτουργούν σήμερα υπό την ομπρέλα του Ο.Α.Σ.Α. - να γίνουν δύο, να υπάρξουν μετατάξεις προσωπικού, να γίνουν περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων, όχι με μειώσεις μισθών, αλλά με καταργήσεις επιδομάτων, να αυξηθούν τα εισιτήρια και να μειωθεί από το 75 στο 50% η επιδότηση εισιτηρίου από το κράτος.


Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών. Οι εργαζόμενοι στον Ο.Σ.Ε. έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 11:00 έξω από τα γραφεία του Ο.Σ.Ε. επί της οδού Καρόλου 1 στο κέντρο της Αθήνας.


Λόγω της απεργίας ισχύει φυσικά ο δακτύλιος. Σήμερα ημέρα της απεργίας στα Μ.Μ.Μ. εγκαινιάζονται και τρεις νέοι λεωφορειόδρομοι!



http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου