Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

“Χτίζουν” μεσογειακό χωριό στη... θάλασσα!

“Χτίζουν” μεσογειακό χωριό στη... θάλασσα!
Μετά την άρνηση του υπουργού οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου να δώσει 150 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία μεσογειακού χωριού στο Βόλο, η Κυβέρνηση θα έρθει αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να χαθούν οι αγώνες
Υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο το οποίο έχει επεξεργαστεί εδώ και καιρό το υπουργείο πολιτισμού και θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες σαν πρόταση προς την Κυβέρνηση. Αυτό προβλέπει τη δημιουργία ενός μεσογειακού χωριού στη... θάλασσα!
Ένας ξενώνας με όλες της ανέσεις, αλλά με κόστος όχι τα 150 εκατ. ευρώ, αλλά 15 εκατ. ευρώ! Πως θα γίνει αυτό; Οι 6.000 αθλητές που θα βρίσκονται στο Βόλο για τους Μεσογειακούς αγώνες θα φιλοξενηθούν σε κρουαζιερόπλοια, τα οποία θα επινοικοιαστούν για όσο διάστημα είναι απαραίτητο και θα βρίσκονται αγκυροβολημένα στο λιμάνι του Βόλου.
Επίσης στο συγκεκριμένο πρότζεκτ, έχει προβλεφθεί και τι θα γίνει με τους 1.000 αθλητές που θα διαμένουν στη Λάρισα. Θα δημιουργηθεί εκεί ένα “μινι” μεσογειακό χωρίο, του οποίου το κόστος δεν θα είναι μεγάλο και θα μπορεί να προσφέρει όλα όσα οι αθλητές χρειάζονται.
Το συγκεκριμένο σχέδιο θα πάει από το Υπουργείο Πολιτισμού στην Κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες και αν γίνει δεκτό, τότε θα προωθηθεί στη ΔΕΜΑ (Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων). Αν η Επιτροπή το απορρίψει, τότε αυτό θα σημάνει και το τέλος των αγώνων στην Ελλάδα, με πιθανότερους προορισμούς την Ιταλία ή την Τουρκία.
Και αυτό διότι η εκταμίευση του ποσού των 150.000 εκατ. ευρώ δεν επιτρέπεται από την Τρόικα στην κατάσταση που βρίσκεται η Ελληνική οικονομία και άλλες εναλλακτικές δεν υπάρχουν.
http://www.soccerplus.gr/article/xtizoyn-mesogeiako-xorio-sti-thalassa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου