Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Δεν χρησιμοποιήθηκαν σε τρομοκρατία τα όπλα της γιάφκας


Δεν ταυτοποιούνται τελικά από τη βαλιστική εξέταση τα όπλα που βρέθηκαν στη  γιάφκα της Ν. Σμύρνης, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προκύπτει να έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια τρομοκρατική ενέργεια.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες συνολικά έχουν προσαχθεί εννέα άτομα, ανάμεσά τους μία γυναίκα, ενώ έγιναν δεκάδες προσαγωγές.

Στη διάρκεια της περασμένης νύχτας έρευνες έγιναν και στο Αγρίνιο, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν διαμέρισμα μέσα στο οποίο υπήρχε οπλισμός. Μάλιστα σύμφωνα με εκτιμήσεις από την αστυνομία, μέρος του οπλισμού που υπήρχε στο Αγρίνιο μεταφέρθηκε στην Αθήνα με σκοπό να χρησιμοποιηθεί σε κάποια μελλοντική επιχείρηση.

Στη γιάφκα της Ν. Σμύρνης οι αστυνομικοί έφτασαν μετά από συντονισμένες ενέργειες και ανακάλυψαν βαρύ οπλισμό, που αποτελείται από καλάσνικοφ, πιστόλια, αυτόματα και εκρηκτικά. Ακολούθησε έρενα και σε  διαμέρισμα στην οδό Πραξιτέλους στον Πειραιά, όπου οι αστυνομικοί είχαν δει με μικροκάμερες πιστόλια και χειροβομβίδες.

Μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν κατασχέσει τρία υποπολυβόλα, από τα οποία τα δύο τύπου Scorpion, επτά πιστόλια (Glock, CZ, BAIKAL), τρία  καλάσνικοφ, ένα σιγαστήρα, πολλά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, αλλά και πενήντα κιλά εκρηκτικής ύλης ANFO εργοστασιακής προέλευσης, καθώς και τέσσερις χειροβομβίδες, και 200 γραμμάρια εκρηκτική ύλη TNT.

Μάλιστα τα δύο άτομα που συνελήφθησαν στη Νέα Σμύρνη, την ώρα που ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς έβγαιναν από το κτήριο μεταφέροντας σακίδιο με όπλα, γεγονός που κάνει τις αρχές να υποθέτουν ότι ίσως ετοίμαζαν κάποιο χτύπημα, ενόψει και της επετείου για τη συμπλήρωση δύο ετών από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση και σε άλλες  πόλεις για να διαπιστώνουν αν υπάρχει δικτύωση και στην επαρχία. 

http://www.star.gr/ellada_kosmos/71299

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου