Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΣΟΪΜΠΛΕ : ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΤΟΥΝΕΛ


«Η Ελλάδα πρέπει μέσω της εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και μιας αποτελεσματικότερης χρήσης της ευρωπαϊκής βοήθειας να επιστρέψει και πάλι στο δρόμο της ανάπτυξης», σημειώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt ο Βόλφγκανγκ... 
Σόιμπλε που για πρώτη φορά ομολογεί ότι «ο ελληνικός λαός χρειάζεται να δει φως στην άκρη του τούνελ».
«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων του νέου προγράμματος για την Ελλάδα, μέσω του οποίου το συνολικό χρέος της χώρας πρόκειται να μειωθεί σε ποσοστό 120% επί του ΑΕΠ μέχρι το 2020» λέει ο κ. Σόιμπλε.
«Πέραν τούτου η Ελλάδα πρέπει μέσω της εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, καθώς και μέσω μιας αποτελεσματικότερης χρήσης της βοήθειας από την ΕΕ να επιστρέψει και πάλι στο δρόμο της ανάπτυξης, όπως για παράδειγμα μέσω της περαιτέρω ανάπτυξης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και μέσω της εξαγωγής της ενέργειας αυτής στο εξωτερικό. Ο ελληνικός λαός χρειάζεται να δει φως στην άκρη του τούνελ».
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη στην Ελλάδα, προκειμένου να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να αναπτυχθεί περαιτέρω ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μάλιστα να γίνει εξαγωγή και στο εξωτερικό.
Αναφέρει ότι η Γερμανία θα παράσχει τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα για τη δημιουργία μιας λειτουργικής οικονομικής διοίκησης. Για τις ιδιωτικοποιήσεις τονίζει ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την εφαρμογή των εξαγγελθέντων στην πράξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου