Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Άφωνος ο Θαπατέρο από τον Μπερλουσκόνι

Αφωνο άφησε τον ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Θαπατέρο ο ιταλός ομόλογός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σήμερα στη Ρώμη.
Μετά τη συνάντησή τους, κι ενώ έδιναν συνέντευξη Τύπου, ο Μπερλουσκόνι, εγκατέλειψε τον Θαπατέρο αιφνιδιαστικά, αφού πρώτα απευθύνθηκε στους δημοσιογράφους: «Αφήνω τώρα τον φίλο μου τον Θαπατέρο να δεχτεί τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, κυρίως σε ότι αφορά στην επίσκεψη του στο Βατικανό… του εύχομαι τα καλύτερα, όπως εσείς θα ευχόσαστε σε έναν άγιο, καθώς έχει περιβληθεί με ιερή χάρη μετά την ευλογία του από τον πάπα».
Οι δύο ηγέτες μόλις είχαν ολοκληρώσει τις εναρκτήριες δηλώσεις τους. Ο Μπερλουσκόνι τα είπε κι έγινε…καπνός, αφού πρώτα ευχαρίστησε θερμά τον καλεσμένο του και του κούνησε το χέρι αποχωρώντας.
Ο Θαπατέρο έμεινε μόνος του στο βήμα απέναντι σε δεκάδες δημοσιογράφους. Χαμογέλασε αμήχανα και αφού κοίταξε επίμονα προς την κατεύθυνση του Μπερλουσκόνι, αποχώρησε κι εκείνος.
Ο Ισπανός πρωθυπουργός επέστρεψε σε λίγα λεπτά μόνος του. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί γιατί αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που αφήνει «άφωνο», ξένο ηγέτη. Το 2005 άφησε να εννοηθεί ότι «φλέρταρε» την πρόεδρο της Φινλανδίας Τάρια Χάλονεν ενώ χαρακτήρισε «ωραίο, νέο και ηλιοκαμένο» τον αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα λίγο μετά την εκλογή του.



http://www.bloglife.gr/pid/3690

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου