Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Ανατροπές φέρνουν οι βάσεις


Πτώση των βάσεων, που θα «αγγίξει» σχεδόν το σύνολο των τμημάτων της ανώτατης εκπαίδευσης, χωρίς μάλιστα να εξαιρούνται οι περιζήτητες - υψηλόβαθμες σχολές, προμηνύεται για τη φετινή πορεία των βάσεων εισαγωγής...



Την ίδια στιγμή, χιλιάδες αριστούχοι θα «εξοστρακιστούν» από τα τμήματα της αρεσκείας τους, αφού για ορισμένες σχολές τα ποσοστά επιτυχίας για όσους τα δηλώνουν ως πρώτη επιλογή πέφτουν ακόμη και κάτω από το 10%.

Οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι είτε θα πρέπει να επιλέξουν τη λύση της επαρχίας, είτε να εισαχθούν σε τμήμα διαφορετικού γνωστικού αντικειμένου.

Λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση των βαθμολογιών (αναμένονται για το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου και πιθανότατα από 21-23), οι πληροφορίες μιλούν για χειρότερες επιδόσεις σε όλα τα επιστημονικά πεδία, για μείωση των αριστούχων και αύξηση των αποτυχόντων σε αρκετά μαθήματα.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, οι βάσεις θα... κατρακυλήσουν στα χαμηλόβαθμα τμήματα, σε όσα δηλαδή απαιτούσαν έως πέρυσι κοντά στα 10.000 μόρια, αφού η κατάργηση του βαθμολογικού πλαφόν θα επιτρέψει σε στρατιές υποψηφίων να εισαχθούν σε κάποιο τμήμα της περιφέρειας.

ethnos.gr

http://troktiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_5902.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου