Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Απέτρεψαν έξι αυτοκτονίες ανηλίκων

Έξι ανήλικοι, που επιχειρούσαν μέσω διαδικτύου να βρουν τρόπο να θέσουν τέλος στη ζωή τους, απετράπησαν το τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΑΔΑ.
Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο προληπτικής έρευνας στο Διαδίκτυο, εντόπισαν τους ανηλίκους μέσα σε διαδικτυακές αίθουσες συζητήσεων,  τα λεγόμενα chat rooms, όπου συνομιλούσαν με άλλους χρήστες του Ίντερνετ, εκφράζοντας την επιθυμία τους να δώσουν τέλος στη ζωή τους.
Τα αίτια, στις περισσότερες περιπτώσεις, ήταν ψυχολογικά προβλήματα που οφείλονταν κυρίως σε λόγους ανεργίας και διαπροσωπικών σχέσεων.
Στη συνέχεια η αστυνομία προχώρησε σε ανάλυση των ψηφιακών ιχνών για να βρει τα στοιχεία και τη διεύθυνση κατοικίας των ανηλίκων και ενημέρωσε τους γονείς για την πρόθεση των παιδιών τους να θέσουν τέλος στη ζωή τους.  Παράλληλα υπήρξε συνδρομή ψυχολόγων, προκειμένου να παρασχεθεί ψυχολογική υποστήριξη στους ανήλικους αλλά και τους οικείους του.
Ένας από τους έξι ανήλικους, την ώρα που εντοπίστηκε, έπαθε σοβαρή ψυχολογική κρίση και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, για να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια ενώ σε μια άλλη περίπτωση, ο νεαρός εγκατέλειψε το σπίτι του και βρέθηκε λίγο αργότερα. Στους αστυνομικούς δήλωσε ότι αναζητούσε ανώδυνο και ασφαλή τρόπο για να αυτοκτονήσει.
Για όλες τις περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες, οι οποίες εστάλησαν στους αρμόδιους εισαγγελείς.
 
http://hamomilaki.blogspot.com/2010/06/apetrepsan-aytoktonies-anilikwn.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου