Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Την Κυριακή 14 Απριλίου η έναρξη του 22ου μαθητικού φεστιβάλ Μοσχάτου-Ταύρου..ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Γραφείο Τύπου: 2132019633 & 636
FAX: 2109416154
Graftip.mt@gmail.com                                                                                                                                    12/4/2013

 
          Την Κυριακή 14 Απριλίου στις 19.30 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Θεόδωρος Αγγελόπουλος” (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού, Μοσχάτο), θα γίνει η έναρξη του 22 Μαθητικού Φεστιβάλ. Ένας θεσμός που μετρά 22 χρόνια παρουσίας και που φέτος γίνεται ακόμα πιο δυνατός με τη συμμετοχή του συνόλου των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας, φορέων του Δήμου και φιλοξενούμενων ομάδων.
          Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου αυτή την Κυριακή θα σημάνει την έναρξη των εκδηλώσεων του φεστιβάλ στο πολιτιστικό κέντρο στις 19.30, ενώ  το 3ο Γυμνάσιο Μοσχάτου θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση “η μικρή μας πόλη” του Θ. Ουαιλντερ. Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 17 Ιουνίου, ενώ οι παραστάσεις  και τα δρώμενά του φιλοξενούνται στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου, στο Σινέ “Νέα Μασκώτ” στον Ταύρο, στο Δημοτικό Ωδείο στο Μοσχάτο και στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη στον Ταύρο.
        
  Στόχος της φετινής διοργάνωσης είναι η ενίσχυση της συλλογικής προσπάθειας και συνεργασίας των μαθητών μέσα από την ενασχόλησή τους με τον πολιτισμό και η ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους. Πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων που περιλαμβάνει θεατρικές παραγωγές, συναυλίες, εικαστικά δρώμενα  και εκθέσεις, βρίσκεται στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, www.dimosmoschatou-tavrou.gr.
          O Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: “Η διοργάνωση του Μαθητικού Φεστιβάλ είναι ιδιαίτερα σημαντική, ειδικά αυτή τη χρονιά.  Η ίδια η διοργάνωσή του Φεστιβάλ και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερο οικονομικό κόστος για το Δήμο, η μεγάλη συμμετοχή των μαθητών και των διδασκόντων, αλλά και η φιλοξενία του σε σημαντικούς χώρους εκδηλώσεων της πόλης μας, αποτελεί απόδειξη στήριξης του πολιτισμού και της εκπαιδευτικής κοινότητας από τη Δημοτική Αρχή, ιδιαίτερα σε μία περίοδο όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να αντιμετωπίσει σημαντικά ζητήματα επιβίωσης.
          Περιμένουμε γονείς και παιδιά να στηρίξουν με την παρουσία τους την προσπάθεια που γίνεται σε όλες τις εκδηλώσεις, επιβραβεύοντας το έργο των παιδιών και απολαμβάνοντας πλούσιο θέαμα που δεν έχει να ζηλέψει πολλές φορές τίποτα από αντίστοιχα επαγγελματικά θεάματα. Ιδιαίτερα αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν σκληρά για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ, τους δασκάλους και τους καθηγητές των μαθητών, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και το προσωπικό του Δήμου που σχεδόν τρεις μήνες καλείται να καλύψει μία διοργάνωση με τόσο μεγάλο εύρος εκδηλώσεων. Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα απολαύσουμε και θα χαρούμε  το έργο των παιδιών μας.”

                                                                        
      Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου