Τρίτη 3 Αυγούστου 2010


Πάνω από 1.400 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Πακιστάν


Περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής της ζωή τους από τις χειρότερες πλημμύρες που έχουν πλήξει ποτέ το Πακιστάν, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της Unicef
Σύμφωνα με τον Αμπντούλ Σαμί Μαλίκ, από τις συνεχιζόμενες πλημμύρες έχουν πληγεί τουλάχιστον 3 εκατ.  άνθρωποι. Οι πακιστανικές αρχές προσπαθούν να βοηθήσουν τα θύματα, καθώς πολλοί είναι αυτοί που έχουν χάσει τα σπίτια τους και όλα τα υπάρχοντά τους ενώ άλλοι δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη ότι οι πλημμύρες πλησιάζουν στις περιοχές όπου ζουν.
Ο Μαλίκ είπε ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα συναντηθούν σήμερα με εκπροσώπους των οργανισμών αρωγής για να αποφασίσουν εάν είναι αναγκαίο να ζητήσουν διεθνή βοήθεια για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.
Οι αρχές αναμένουν ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι θα συνεχιστούν οι μουσώνες που έπληξαν την περιοχή την περασμένη εβδομάδα. Η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών ανέφερε ότι περισσότερα από 29.500 σπίτια έχουν καταστραφεί και ότι από τις πλημμύρες έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε ένα σημαντικό εμπορικό αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη χώρα με την Κίνα.
Οι αξιωματούχοι επισημαίνουν πάντως ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να αποτιμήσουν τις καταστροφές που επέφεραν οι πλημμύρες στην οικονομία, αν και οι βροχές μέχρι στιγμής δεν έχουν πλήξει την κυριότερη αγροτική περιοχή, αυτήν του Παντζάμπ. Ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών της επαρχίας Κιμπέρ-Παχτούνκουα, Αντνάν Χαν, ανέφερε ωστόσο ότι "όλες οι υποδομές που δημιούργησε η χώρα τα τελευταία 50 χρόνια έχουν καταστραφεί".

http://www.protothema.gr/world/article/?aid=76420

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου