Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010


Έκτος ο Τσάτουμας με 8.09


Μεγάλα, αλλά άκυρα ήταν τα 4 από τα 6 άλματα του Λούη Τσάτουμα, ο οποίος εντέλει κατέκτησε την έκτη θέση στον τελικό του μήκους, στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου της Βαρκελώνης.
http://img.protothema.gr/A54265B9853E5344B123F8EC421F7FBA.jpg
Ο Μεσσήνιος άλτης «πέταξε» στα 8,09 μέτρα με τη δεύτερη προσπάθεια, είχε ακόμη ένα άλμα στα 7,66 μέτρα (με την πέμπτη), ενώ τα υπόλοιπα άλματά του ήταν άκυρα.
Ο Τσάτουμας που είχε κάνει μόνο ένα αγώνα φέτος (στο Πανελλήνιο της Πάτρας), λόγω προβλημάτων τραυματισμού, προσπάθησε όσο μπορούσε για το καλύτερο και με λίγη τύχη σε κάποιες άκυρες προσπάθειες θα μπορούσε να είναι μέσα στα μετάλλια.
«Εστω κι έτσι μπόρεσα επιτέλους να κάνω έναν ολοκληρωμένο αγώνα. Φυσικά και υπέφερα από τον τραυματισμό μου από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα. Είναι ένα τραύμα που με συνοδεύει όχι από πέρυσι αλλά από παλαιότερα.
Ρίσκαρα στο 2ο άλμα γιατί πίστευα ότι μπορούσα να κάνω μέχρι και 8.20μ. Υπό τις συνθήκες που ήρθε η 6η θέση, είμαι ευχαριστημένος. Η μεγάλη μου προσδοκία από εδώ κα πέρα είναι να ξεκινήσω το 2011 χωρίς προβλήματα τραυματισμού και ενοχλήσεις», δήλωσε μετά τον αγώνα του ο Έλληνας πρωταθλητής.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Γερμανός Κρίστιαν Ρέιφ με 8.47μ, που είναι νέο ατομικό ρεκόρ, κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο και νέο ρεκόρ αγώνων. Το ασημένιο πήρε ο Καφετιέν Γκομίς (Γαλλία) με 8.24μ και το χάλκινο ο Βρετανός Κρις Τόμλοινσον με 8.23μ, ενώ 4ος κατετάγη ο Γάλλος Σντιρι και 5ος ο Ιταλός Αντριου Χάουι, που είχε κερδίσει τον τίτλο το 2006 στο Γκέτεμποργκ.

http://www.protothema.gr/sports/article/?aid=76287

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου