Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010


Μόλις οχτώ σε όλη την Ελλάδα…

Οι γυναίκες δήμαρχοι του Καλλικράτη

Φανατικά «αρσενικός» ο «Καλλικράτης», αφού από τους 333 νέους δήμους της χώρας, μόλις … οχτώ θα έχουν από 1.1.2011 γυναίκα δήμαρχο.

Ανάμεσα στις οχτώ, είναι και η Εφη Αποστολάκη, η χήρα του υποψήφιου δημάρχου για τον δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Γιώργου Αποστολάκη, που πέθανε λίγο μετά τον α΄ γύρο. Η απόφασή της να διεκδικήσει εκίνη τη δημαρχία στη θέση του αδικοχαμένου συζύγου της, τελικά δικαιώθηκε. Με ποσοστό 52,9%, η κ. Αποστολάκη είναι πλέον δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Διαβάστε αναλυτικά
Κατά τα λοιπά, στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, εξελέγησαν δύο γυναίκες κατά την επαναληπτική διαδικασία της περασμένης Κυριακής.

Ειδικότερα, στον δήμο Βοίου η πρώην αντινομάρχης κυρία Παναγιώτα Ορφανίδου – Παπακωνσταντίνου με 56% έναντι του κ. Χρήστου Ζεύκλη (44%) και στον δήμο Εορδαίας η κυρία Παρασκευή Βρυζίδου, απερχόμενη δήμαρχος Μουρικίου, που πέτυχε ποσοστό ρεκόρ για τα τοπικά δεδομένα, με 61% έναντι του αντιπάλου της  κ.Λάζαρου Λωτίδη, πρώην υφυπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ.

Να σημειωθεί, πως και οι δύο είχαν απέναντί τους την Α΄ Κυριακή  τέσσερις και τρεις άντρες υποψηφίους αντίστοιχα.

Στην περιφέρεια Ηπείρου, στο ηρωικό Σούλι, δήμαρχος εξελέγη με 54% η νομαρχιακή σύμβουλος κυρία Σταυρούλα Μπραίμη – Μπότση, αφήνοντας πίσω της, τον κ.Αθανάσιο Παππά, που έλαβε το 46% των ψήφων. Και στον Α΄ Γύρο η κυρία  Μπραίμη – Μπότση, είχε πετύχει υψηλό ποσοστό ψήφων (45%) έναντι τριών ανθυποψηφίων της, ενώ ήταν η μοναδική γυναίκα υποψήφια στην Ήπειρο.

Στην περιφέρεια Θεσσαλίας, στον δήμο Ρήγα Φεραίου η  μέχρι σήμερα επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Φερών κυρία Ελένη Λαϊτσου, «έκοψε» άνετα το νήμα με 61%, απέναντι στον κ.Νίκο Αντωνάκη (39%).

Στον δήμο Φαιστού, της περιφέρειας Κρήτης, πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Μαρία Πετρακόγιωργη – Ανυφαντάκη επικράτησε με 52% έναντι του αντιπάλου της κ.Γιώργου Αρνουτάκη κατά τις επαναληπτικές εκλογές.

Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στον δήμο Βέροιας, η νυν δήμαρχος κυρία Χαρούλα Ουσούλτζογλου – Γεωργιάδη, κατάφερε την επανεκλογή της με 51% έναντι 49% του κ.Λάζαρου Τσαβδαρίδη.

Τέλος στον δήμο Αγίου Δημητρίου, στην περιφέρεια Αττικής, η πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Μαρία Ανδρούτσου, έχοντας απέναντί της …οκτώ συνυποψήφιους, έλαβε την πρώτη Κυριακή 19% και στην επαναληπτική διαδικασία εκτοξεύτηκε στο 61%.

 

1) Παναγιώτα Ορφανίδου, δήμος Βοίου

 

2) Παρασκευή Βρυζίδου, δήμος Εορδαίας

 

3) Σταυρούλα Μπραίμη, δήμος Σουλίου

 

4) Ελένη Λαϊτσου, δήμος Ρήγα Φεραίου

 

5)   Μαρία Πετρακόγιωργη,   δήμος Φαιστού

 

6) Χαρούλα Ουσούλτζογλου, δήμος Βέροιας 


 

7) Μαρία Ανδρούτσου, δήμος Αγίου Δημητρίου
http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου