Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Απ´τα αλώνια στα... σαλόνια!
Γεννήθηκαν σε τόπο και χρόνο που σε καμία περίπτωση δεν προμήνυε το… βασιλικό τους μέλλον. Κι όμως, οι παρακάτω γυναίκες έγιναν από κοινές θνητές, σύζυγοι βασιλέων και βρέθηκαν στην κυριολεξία απ’ τα αλώνια, στα σαλόνια…

Θεωρείται μία από τις πλέον ισχυρές γυναίκες του πλανήτη. Είναι πανέμορφη, ενώ έχει αφιερώσει την ζωή της σε δραστηριότητες φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Λίγοι είναι εκείνοι όμως που γνωρίζουν ότι η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας προτού παντρευτεί τον βασιλιά Abdullah το 1993, ήταν υπάλληλος στην Citibank και την Apple. Σήμερα είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών και πρέσβειρα της εκπαίδευσης και της έννοιας της κοινωνικότητας σε ολόκληρο τον κόσμο.    

Αν και μέχρι την στιγμή που παντρεύτηκε, ήταν η πριγκίπισσα  του Hollywood, στις 19 Απριλίου 1956 έγινε και πριγκίπισσα του Monaco. H Grace Kelly είχε ήδη στο ενεργητικό της ένα Οσκαρ, αλλά την ημέρα που ντύθηκε νύφη, έκανε ολόκληρο τον κόσμο να παραμιλά για εκείνη. Ο παραμυθένιος γάμος της με τον Renier αποτέλεσε για τον πριγκιπάτο το γεγονός του αιώνα.

Η Mette Marit ήταν ανύπαντρη μητέρα όταν γνώρισε τον πρίγκιπα Haakon της Νορβηγίας. Οι δυο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε φεστιβάλ ροκ μουσικής το καλοκαίρι του 1996. Ο γάμος τους στις 25 Αυγούστου 2001 γνώρισε την έντονη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης, καθώς το παρελθόν της νύφης περιελάμβανε πολλές κακές συνήθειες, ακόμη και χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Από μία απλή νηπιαγωγός, κατέληξε να αποτελεί την πιο φωτογραφημένη γυναίκα του πλανήτη. Η Diana και ο πρίγκιπας Κάρολος παντρεύτηκαν τις 29 Ιουλίου 1981. Η Diana λατρεύτηκε ως είδωλο, όχι μόνο από το βρετανικό κοινό, αλλά από εκατομμύρια κόσμου, που στο πρόσωπό της είδαν μία πανέμορφη και ταυτόχρονα σεμνή γυναίκα να συμπαραστέκεται στα προβλήματα του απλού κόσμου. Η αγάπη της δεν για τα παιδιά χαρακτηρίστηκε μέχρι και πρωτοφανής για τα δεδομένα ενός παλατιού.

Η Masakο σπούδασε στο Harvard, το οποίο της έδωσε το «εισιτήριο» για το Ιαπωνικό υπουργείο εξωτερικών. Εκείνη, βέβαια, εγκατέλειψε αυτήν την θέση για να παντρευτεί τον Naruhito στις 9 Ιουνίου 1993, τον οποίο μάλιστα «απέρριψε» δύο φορές προτού τελικά βγουν… ραντεβού. Σήμερα, οι δυο τους έχουν αποκτήσει την Aiko, ωστόσο η Ιαπωνική κοινή γνώμη «οργιάζει» σχετικά με την ανάγκη να υπάρξει και άνδρας διάδοχος του θρόνου.
Η Sarah Ferguson είναι εδώ και δέκα χρόνια παντρεμένη. Το τι έχει ακουστεί για τον γάμο της με τον πρίγκιπα Andrew δεν λέγεται. Ωστόσο, η ίδια φαίνεται να αποτελεί μία σταθερή αξία, που αντέχει σε όλα και κυρίως στα σκάνδαλα και το… χρόνο.

Στις 22 Μαϊου 2004, η Letizia Ortiz άφησε πίσω της την καριέρα της ως δημοσιογράφος και έγινε η πρώτη Ισπανίδα πριγκίπισσα που από κοινή θνητή μπήκε στα βασιλικά σαλόνια. Ο γάμος της με τον πρίγκιπα Φελίπε αποτέλεσε το γεγονός της χρονιάς στην Ισπανία.  

Εδώ και οκτώ χρόνια, η Maxima είναι σύζυγος του πρίγκιπα της Ολλανδίας Alexander. Η καριέρα της στην οικογενειακή επιχείρηση που ασχολείται με τα κτηματομεσιτικά, άλλωστε, δεν είχε τίποτα να της πει.    

Συμπέρασμα: Ατιμη κοινωνία...

http://www.star.gr/life_style/69171

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου