Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Παρολίγον τραγωδία!

Χτύπησαν καθηγητές με σιδηρολοστούς!

Δολοφονική επίθεση στη Θέρμη δέχτηκαν δύο καθηγητές του τμήματος ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ, από δύο αγνώστους, που εισέβαλαν στο γραφείο τους, φορώντας κράνη και τους χτύπησαν με σιδηρολοστούς.

Ο ένας εκ των δύο καθηγητών μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ενώ ο δεύτερος καθηγητής υπέστη ελαφρούς τραυματισμούς. Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 3 το μεσημέρι, ενώ οι δύο δράστες διέφυγαν με μοτοσικλέτα, η οποία φέρεται να εντοπίστηκε από τις μέχρι στιγμής έρευνες της αστυνομίας, στην περιοχή της Καρδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λόγοι της επίθεσης σχετίζονται με θέματα που άπτονται ακαδημαϊκών ζητημάτων. Σε έκτακτη συνεδρίασή του, το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΑΠΘ καταδίκασε την επίθεση, επισημαίνοντας ότι «τέτοια γεγονότα, πρωτοφανή για την ακαδημαϊκή ζωή του Αριστοτελείου και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης, προσβάλλουν όχι μόνο την αξιοπρέπεια των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και συνιστούν επίθεση και τρομοκράτηση των λειτουργών της δημόσιας εκπαίδευσης».

Το ΑΠΘ περιμένει από το υπουργείο Παιδείας να ικανοποιήσει το αίτημα των νέων πρυτανικών αρχών από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς, για ενίσχυση της δύναμης φύλαξής του, με επιπλέον 120 άτομα. «Είναι ελλιπής η φύλαξη του πανεπιστημίου, σε όλο το "campus" της Θέρμης υπάρχει μόνο ένας φύλακας. Περιμένουμε από το υπουργείο την πρόσθετη κάλυψη στην οποία δεσμεύτηκε» δήλωσε ο πρύτανης, Γιάννης Μυλόπουλος.
 
http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου