Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Οι σημαντικές ανατροπές και νίκες δεν μπορούν να καλύψουν το μήνυμα αποχής και οργής



Υπογραφή:Χρήστος Καψάλης


Δεκατρείς περιφερειάρχες και 325 δήμαρχοι εκλέχτηκαν και θα αναλάβουν από τον καινούργιο χρόνο τα καθήκοντά τους σε πολύ δύσκολες συνθήκες αφενός λόγω έλλειψης κονδυλίων αφετέρου  εν μέσω συνθηκών πλήρους αναδιάρθρωσης των ΟΤΑ που γιγαντώνονται  και αναλαμβάνουν νέες ευθύνες χωρίς να έχει εξασφαλιστεί με ποιους πόρους και προσωπικό θα κληθούν να ανταποκριθούν σε αυτές.
Αυτό θα έπρεπε να είναι το θέμα μας μια μέρα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Υπάρχει όμως εκείνο το υπέρογκο ποσοστό αποχής που δεν μας αφήνει να σκεφτούμε τίποτα άλλο. Υπάρχουν και οι απαντήσεις των πολιτών στην έρευνα που έκανε η Public Issue για τον ΣΚΑΙ που τρυπάνε το μυαλό όσων θέλουν να μη βλέπουν απλώς πράσινα και μπλε χρώματα στο χάρτη της χώρας.
Στις χθεσινές εκλογές δυστυχώς δεν υπήρχαν νικητές. Όταν η πλειονότητα των ελλήνων εκφράζει οργή, αγανάκτηση, ντροπή, απογοήτευση, μόνο όσοι κοιτάζουν με μυωπικά, κομματικού ή προσωπικού συμφέροντος, γυαλιά μπορούν να είναι ευχαριστημένοι.
Είναι αλήθεια ότι υπήρξαν κάποια ελπιδοφόρα αποτελέσματα. Μετά από πολλά χρόνια σε αρκετές περιπτώσεις ανεξάρτητοι υποψήφιοι και συνδυασμοί πέτυχαν μεγάλες ανατροπές και νίκες, χωρίς να επιτρέψουν στα κόμματα να τους τραβάνε από το μανίκι.
Κι αυτές ακόμα οι σημαντικές επιτυχίες όμως δεν είναι ικανές αν επισκιάσουν το μείζον μήνυμα των εκλογών και των ημερών. ΑΠΟΧΗ, ΟΡΓΗ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ, ΝΤΡΟΠΗ.
Ευθύνη των κομμάτων να αφήσουν τα κομπιουτεράκια για τα ποσοστά και να μετρήσουν το μέγεθος αυτής της οργής. Να την ερμηνεύσουν. Και να βρουν όπως οφείλουν απαντήσεις. Γιατί όλα δείχνουν ότι αυτό που θα ξεχειλίσει δεν θα είναι ποτήρι αλλά ποτάμι...


http://www.eklogika.gr/blog/73

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου