Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ελληνική ικανοποίηση για το νέο στρατιωτικό δόγμα


Ικανοποιημένη φέρεται να είναι η ελληνική αντιπροσωπία για τις ελληνικού ενδιαφέροντος αναφορές στο κείμενο για το νέο στρατιωτικό δόγμα του ΝΑΤΟ που συζητείται στη Σύνοδο Κορυφής που διεξάγεται στη Λισαβόνα.

Για την ώρα, πάντως, καμία πλευρά δεν δείχνει πρόθεση να προβάλει προσκόμματα και η έγκριση προβλέπεται ότι θα δοθεί στη διάρκεια του αποψινού δείπνου εργασίας των ηγετών των χωρών-μελών της Συμμαχίας.

Όσον αφορά την αντιπυραυλική άμυνα, η Ελλάδα τη θεωρεί ως συμπληρωματική προς τα πολιτικά και διπλωματικά μέσα, στα οποία η χώρα μας δίνει προτεραιότητα. Από ελληνικής πλευράς τονίζεται, επίσης, ότι το πλαίσιο δράσης του ΝΑΤΟ καθορίζεται από τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ.

Από τα ενδιαφέροντα θέματα και για την Ελλάδα, θέματα που θα συζητηθούν στη Λισαβόνα, είναι και η προσέγγιση ΝΑΤΟ-Ρωσίας, καθώς η Ελλάδα θεωρεί αναγκαία τη συνεργασία των δύο μερών. Δεν αποκλείεται, εξ άλλου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της Συνόδου να έχει συνάντηση με το Ρώσο πρόεδρο Ντιμίτρι Μετβιέντεφ.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=207058&cid=6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου