Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Τριάντα επτά χρόνια μετά...


Η εξέγερση των φοιτητών ήταν η κορυφαία εκδήλωση της επτάχρονης πάλης του λαού εναντίον της χούντας.
Τριάντα επτά χρόνια μετά, τα μηνύματα για ελευθερία, ανεξαρτησία και ειρήνη παραμένουν ζωντανά και πάντα επίκαιρα.

Οι εκδηλώσεις του τριήμερου εορτασμού της 37ης επετείου κορυφώνονται το μεσημέρι, με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Εκατοντάδες Αθηναίοι κάθε ηλικίας προσήλθαν, για να αφήσουν ένα λουλούδι στο μνημείο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Τα μέτρα περιφρούρησης μέσα στο κτήριο είναι αυστηρά, καθώς σύσσωμη η Κοινότητα του Πολυτεχνείου περιφρουρεί τον χώρο, ενώ πάνω από 7.000 θα περιπολούν στην πρωτεύουσα, εν όψει της πορείας.

«Η εξέγερση του Πολυτεχνείου μάς θυμίζει ότι στην πρωτοπορία των κοινωνικών ανατροπών βρίσκεται πάντα η νέα γενιά» τονίζει στο μήνυμά του για την επέτειο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος απέτισε φόρο τιμής στο μνημείο του Πολυτεχνείου.

Το ΚΚΕ καλεί, με ανακοίνωσή του, τους εργαζομένους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία «να τιμήσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου, να πορευτούν προς την αμερικανική πρεσβεία, συμμετέχοντας στο μεγάλο κοινό λαϊκό αγωνιστικό μπλοκ, στο οποίο θα κυματίζουν οι σημαίες του ΠΑΜΕ, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, οι σημαίες της ελπίδας, της αντεπίθεσης, της προοπτικής».

Η εξέγερση του 1973 ζει στους αγώνες του σήμερα για ειρήνη, ισότητα, δημοκρατία και κοινωνική απελευθέρωση, τονίζει ο ΣΥΝ σε ανακοίνωσή του για την 37η επέτειο.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί φάρο για τους σημερινούς αγώνες του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας, υπογραμμίζει η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=205509&cid=6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου