Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

του Χρήστου Φασούλα
Σ
Καλή εμφάνιση στο β' ημίχρονο

Εθνική: Θετικό το τεστ με νίκη (2-1) στην Αυστρία

Με καλή απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο και... μπασκετική ευστοχία (2 γκολ σε τέσσερις ευκαιρίες), η εθνική ποδοσφαιρική ομάδα της Ελλάδας νίκησε 2-1 μέσα στη Βιέννη την Αυστρία σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι, παρόλο που δεν έχει φτάσει ακόμα σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, βρίσκεται σε καλό δρόμο. Και βέβαια, ο Φερνάντο Σάντος είχε την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα, μιας και χρησιμοποίησε αρκετούς παίκτες, οι οποίοι δεν είχαν ως τώρα πολλά λεπτά συμμετοχής.

Οι Αυστριακοί μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και έχασαν νωρίς την ευκαιρία να προηγηθούν, αλλά ο Τζόρβας απέκρουσε το πέναλτι του Κλάιν στο 5΄. Η ελληνική ομάδα ισορρόπησε μετά το πρώτο 15λεπτο, αλλά χωρίς να μπει με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Έλληνες διεθνείς ανέβασαν κατακόρυφα ρυθμούς και απόδοση, πέτυχαν δυο γκολ, είχαν ευκαιρίες για ένα δυο ακόμα, ενώ οι Αυστριακοί τα έχουν με την τύχη και την αστοχία τους.

Τα γκολ:
49': Ο Κατσουράνης κλέβει την μπάλα, ο Φωτάκης κάνει την ωραία σέντρα και ο Σαμαράς με εξαιρετική κεφαλιά δίνει το προβάδισμα στην εθνική.
67': Με ωραία ενέργεια, χωρίς αντίπαλο, από τον Φουκς και δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής (αιφνιδιάζεται ο Τζόρβας) η Αυστρία ισοφαρίζει.
81': Ο Σαμαράς έκανε την ωραία ενέργεια στην κόντρα και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον επερχόμενο Φωτάκη, ο οποίος με ωραίο σουτ πετυχαίνει το 2-1 για την Ελλάδα.
ΣΚΟΡΕΡ: 67' Φουκς - 49' Σαμαράς, 81' Φωτάκης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: 
Σάσα Κέβερ (Ελβετία)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 
43' Παπασταθόπουλος, 83' Καραγκούνης

ΑΥΣΤΡΙΑ:
 Μάχο (46' Γκράτσαϊ), Κλάιν, Φουκς, Πρεντλ, Σίμερ, Πέλιβαν (69' Σάρνερ), Αλαμπα, Κάβλακ (58' Γιάνκο), Αρναούτοβιτς, Γιουνούζοβιτς, Μάιερχοφερ (69' Λιντς).

ΕΛΛΑΔΑ:
 Τζόρβας, Τοροσίδης (46' Βύντρα), Τζαβέλλας, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης (74' Καφές), Καραγκούνης, Κονέ (46' Φωτάκης), Σαμαράς, Χριστοδουλόπουλος (84' Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης (71' Φετφατζίδης).
http://www.protothema.gr/sports/article/?aid=91127

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου