Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Πρέπει να προστατέψουμε τις θέσεις εργασίας στο Δημόσιο


Σίγουρος για το μέλλον της χώρας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό BBC, επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση αναδιάρθρωσης του χρέους ή πτώχευσης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στάθηκε κυρίως στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας ενώ τόνισε ότι από το 2012 η Ελλάδα θα αρχίσει την αποπληρωμή των δανείων και την μείωση του χρέους της.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επιβεβαίωσε ότι το μόνο που έχει συζητηθεί είναι μια πιθανή επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων από τον μηχανισμό στήριξης.

Σε ερώτηση σχετικά με τις πρόσφατες γερμανικές επικρίσεις, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η Ελλάδα το 2000 κάλυπτε τα κριτήρια που της ζητήθηκαν για την ένταξη της στην ΟΝΕ: «Το ότι σε κάποιο σημείο
απομακρυνθήκαμε από αυτά τα δεδομένα ασφαλώς είναι ευθύνη των προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων, κυρίως θα έλεγα της προηγούμενης».

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε, επίσης, απόλυτα αντίθετος με την προοπτική απολύσεων στο δημόσιο τομέα λέγοντας ότι «πρέπει να προστατέψουμε τις θέσεις εργασίας. Μπορούμε να βρούμε άλλους τρόπους περικοπών».
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=205923&cid=6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου