Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Απουσιολόγιο... για όλα τα γούστα!

 


Ο Νοέμβριος είναι ο χειρότερος μήνας για το ιατρικό τιμ

Αναμφισβήτητα και οι τραυματισμοί είναι μέσα στο πρόγραμμα. Δεν υπάρχει περίπτωση, ομάδα να βγάλει την ποδοσφαιρική χρονιά, χωρίς απώλειες. Ωστόσο, στον Ολυμπιακό, τα τελευταία τρία χρόνια οι θλάσεις διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ στο… μενού προκύπτουν προβλήματα και με τις φτέρνες! Πέρυσι, ο Ντουντού είχε χάσει μεγάλο μέρος της σεζόν για ενοχλήσεις στην φτέρνα και φέτος τον ακολούθησε αρχικά ο Ουρτάδο και τώρα ο Μέλμπεργκ.

Με αφορμή την θλάση του Τοροσίδη, που θα τον αφήσει εκτός δράσης για δύο εβδομάδες, θα κάνουμε μια αναδρομή στα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι «ερυθρόλευκοι» στη φετινή σεζόν.

Οι θλάσεις…

Ο πρώτος που μπήκε στην λίστα με τους τραυματίες ήταν οι Κέβιν Μιραλάς. Ο 23χρονος Βέλγος υπέστη θλάση στον αριστερό δικέφαλο στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι και έμεινε εκτός τρεις εβδομάδες. Στην συνέχεια, στο φιλικό με τον Ολυμπιακό στο Βόλο, ο Γιάννης Παπαδόπουλος υπέστη θλάση και έμεινε είκοσι μέρος εκτός.

Ο Νοέμβριος είναι ο χειρότερος μήνας για το ιατρικό τιμ. Ο Ιμπαγάσα υπέστη θλάση στις 4 του μήνα (σε ένα σουτ που επιχείρησε στην προπόνηση) και τρέχει να προλάβει το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Τον ακολούθησε ο Μπράβο, έξι μέρες αργότερα, ο οποίος επίσης παλεύει για να είναι έτοιμος στο ματς με την ΑΕΚ το άλλο Σάββατο.

Το κακό του Νοεμβρίου τρίτωσε με τον Τοροσίδη, που σήμερα διαπιστώθηκε ότι υπέστη θλάση και θα λείψει 15 μέρες.

...και οι φτέρνες
Οι τραυματισμοί στις φτέρνες των αθλητών δεν είναι σύνηθες φαινόμενο. Στον Ολυμπιακό είναι διαφορετικά τα πράγματα. Πέρυσι, ο Ντουντού έχασε ουκ ολίγα παιχνίδια και μάλιστα έκανε μέχρι και βελονισμό για να ξεπεράσει το πρόβλημα. Φέτος, ο Ουρτάδο έπαιξε στα πρώτα τρία ματς του πρωταθλήματος (Ηρακλή, Κέρκυρα και Πανσερραϊκό) και στη συνέχεια λόγω ενοχλήσεων στο πίσω μέρος του ποδιού έμεινε εκτός για 1,5 μήνα! Τώρα το πρόβλημα αυτό, το έχει ο Μέλμπεργκ από χτύπημα στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Και τα απλά προβλήματα…
Για συνηθισμένους τραυματισμούς, έχασαν κάποια παιχνίδια και οι Ντουντού, Πάντελιτς και Μήτρογλου. Ο Βραζιλιάνος λόγω ίωσης δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι με τον Αρη, ενώ ο Σέρβος λόγω ενός χτυπήματος σε προπόνηση, δεν έπαιξε κόντρα στον Βόλο. Ο Μήτρογλου τέλος, πριν το παιχνίδι με τον Άρη εισήχθη σε νοσοκομείο, λόγω αμυγδαλίτιδας.

Πηγή: gazzetta.gr
http://www.newsbeast.gr/sports/arthro/76707/apousiologio-gia-ola-ta-gousta-/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου