Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Κόντρα στη Βουλή για τους μετανάστες

«Βολές» από Καρατζαφέρη

Την έναρξη εκστρατείας για τη διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών και των νομίμων μεταναστών ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΛΑΟΣ για την εγκληματικότητα.

Τοποθετούμενος στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, ο κ. Παπουτσής επέλεξε να στείλει ένα «μήνυμα», προκειμένου «να φτάσει παντού, στα κέντρα των διακινητών, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη: στην Ελλάδα θα γίνει μια τεράστια προσπάθεια, εκστρατεία, από τις αρχές, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλους τους ενεργούς πολίτες, ώστε να εξασφαλίσουμε το απόλυτο δικαίωμα στην ασφάλεια, όχι μόνο των Ελλήνων πολιτών, αλλά και όσων έχουν το νόμιμο δικαίωμα να βρίσκονται στη χώρα μας. Οι υπόλοιποι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα βρουν το δρόμο της επιστροφής».

«Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Έχουμε υποχρέωση να σεβαστούμε τους νόμους του ελληνικού κράτους, τις διεθνείς συνθήκες που έχει προσχωρήσει η χώρα μας, να εκδηλώσουμε και να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το αξιακό μας πλαίσιο, αυτό που βασίζεται στην παράδοση του ελληνικού λαού, αλλά και στις αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού... Θα είμαστε απόλυτα συνεπείς, όσον αφορά στις υποχρεώσεις μας στο πλαίσιο της Συνθήκης του Σένγκεν και θα εγγυηθούμε το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη στην ασφάλεια και στη ζωή του» ανέφερε ο υπουργός.

Παράλληλα, ο κ. Παπουτσής υπενθύμισε τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου του για αναβάθμιση του συστήματος εξέτασης των αιτημάτων ασύλου στην Ελλάδα, δεδομένου ότι το υπάρχον σύστημα έχει αποδειχθεί δυσλειτουργικό και χρονοβόρο, ενώ δυσφημεί και τη χώρα στο εξωτερικό.

Από πλευράς ΛΑΟΣ, ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης, παρατήρησε πως «σήμερα υπάρχουν γκετοποιημένες περιοχές. Οι γυναίκες δεν μπορούν να περπατήσουν στους δρόμους της Αθήνας με ιστορικά ονόματα, όπως η Σοφοκλέους, η Μενάνδρου, η Ευρυπίδου».

«Πήρατε την Ελλάδα και την κάνατε Μοζαμβίκη και Σικάγο του Μεσοπολέμου» κατηγόρησε τα δύο μεγαλύτερα κόμματα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. «Δείτε τα σπίτια. Έχουν μεταμορφωθεί σε κελιά. Παράθυρα μεγάλα και φεγγίτες, όλα έχουν κάγκελα. Ο Έλληνας δεν ζει καλά, όχι γιατί ο τόπος του είναι πάνω στη Σαχάρα και δεν παράγει τίποτα, αλλά λόγω του αποπνικτικού περιβάλλοντος που, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έχουν από κοινού επιβάλλει. Όποιος σηκώνει ανάστημα και λέει "όχι σ’ αυτό το κατεστημένο, την καθεστηκυία τάξη της μίζας και της λωποδυσίας", τον λένε φασίστα, ρατσιστή και ξενοφοβικό».

Ο κ. Καρατζαφέρης επέκρινε επίσης την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, αντιπροτείνοντας, μαζί με τους βουλευτές του κόμματός του, τη λειτουργία πολλών μικρότερων ευκτήριων οίκων. Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ, επίσης, υπερασπίστηκαν τους αστυνομικούς, που αρνήθηκαν, για λόγους θρησκευτικής πίστης, να δεχθούν τις νέες υπηρεσιακές ταυτότητες, που διαθέτουν barcode.

«Επί της ουσίας, έχετε ήδη υιοθετήσει τις αιτιάσεις των αστυνομικών -ταυτότητες του σατανά και άλλου τέτοιου τύπου ιστορίες για αγρίους» παρατήρησε ο κ. Παπουτσής, χρεώνοντας στο ΛΑΟΣ πολιτική εκμετάλλευση του φαινομένου.
 
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=91600

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου