Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ισόβια επειδή σκότωσαν τον... βιαστή τους
Συγκλονίζει την κοινή γνώμη της Μεγάλης Βρετανίας η καταδίκη ενός 15χρονου αγοριού σε ισόβια κάθειρξη και μιας 16χρονης κοπέλας σε έξι χρόνια φυλάκισης για την δολοφονία ενός 45χρονου.

Ο τελευταίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό από την 16χρονη, την 15χρονη αδελφή της και μια άλλη ενήλικη γυναίκα. Ωστόσο, παρόλο που συνελήφθη και κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου,αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών από το δικαστήριο.

Ο Robert Daley δεν καταδικάστηκε καθώς από τα θύματά του μόνο η 16χρονη δέχτηκε να καταθέσει εναντίον του, καθώς η 15χρονη αδελφή της αλλά και η ενήλικη κοπέλα δεν είχαν το κουράγιο να αντιμετωπίσουν στο δικαστήριο τον βιαστή τους.

Αμέσως μετά την αθώωσή του, ο 45χρονος επέστρεψε ελεύθερος στο σπίτι του στο Νότιο Λονδίνο. Ωστόσο, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να τηλεφωνήσει στο σπίτι που έμεναν οι δύο ανήλικες αδερφές και να αρχίσει να γελά και να της κοροϊδεύει, επειδή αθωώθηκε.

Το γεγονός εξόργισε την 15χρονη και τον συνομήλικο φίλο της, που εκνευρίστηκε με τις ειρωνείες του βιαστή στην κοπέλα του.  Έτσι, ο τελευταίος πήρε ένα μαχαίρι, εντόπισε που βρίσκονταν ο 45χρονος, πήγε εκεί και του κατάφερε πολλά τραύματα που οδήγησαν στον θάνατό του.

Στη συνέχεια τα δύο παιδιά παραδόθηκαν στις αρχές. Ωστόσο, το δικαστήριο δεν τους αναγνώρισε ελαφρυντικά. Έτσι, το αγόρι καταδικάστηκε σε ισόβιο κάθειρξη, ενώ η φίλη του σε έξι χρόνια φυλάκιση, καθώς κατά το δικαστήριο οι δυο τους επέδειξαν εξαιρετικά σοβαρή εγκληματική συμπεριφορά για την ηλικία τους.

http://www.star.gr/ellada_kosmos/69057

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου