Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Η Πεντέλη θα ζωντανέψει και πάλι με… ποδηλάτες


Την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, η Πεντέλη θα ζωντανέψει και πάλι. Ο αθλητικός οργανισμός του Δήμου Κηφισιάς σε συνεργασία με το κατάστημα Kifissia Bikes διοργανώνουν αγώνα ποδηλασίας δρόμου και συγκεκριμένα την 4ης ανάβαση ποδηλάτων.

Στόχος των διοργανωτών είναι να ζωντανέψουν και πάλι, με το δικό τους τρόπο, το πεντελικό δάσος και να ζήσουν μοναδικές στιγμές, που όλοι έχουν περάσει στο όμορφο αυτό δάσος. Η προεκκίνηση είναι προγραμματισμένη για τις 10:00 π.μ. από το Α.Ο.ΔΗ.Κ. (Διονύσου & Σπάρτης) ενώ η εκκίνηση θα δοθεί δέκα λεπτά αργότερα.

Η ανάβαση ξεκινά από την οδό Ξενία, λίγο πριν τον ιππικό όμιλο στο χαμηλότερο σημείο της (γεφυράκι και ρέμα). Οι συμμετέχοντες θα ανηφορίσουν μέχρι τη διασταύρωση για Ν. Πεντέλη (6.0% κλίση) και θα συνεχίσουν αριστερά στο δρόμο προς το βουνό. Εκεί θα καλύψουν το πιο δύσκολο χιλιόμετρο (10% κλίση) και θα φτάσουν στην αρχή της κατηφόρας (8.4% από διασταύρωση Πεντέλης). Η συνέχεια έχει φουρκέτες μέχρι την κορυφή όπου βρίσκεται και ο τερματισμός (8.2% κλίση, από το τέρμα της ενδιάμεσης κατηφόρας). Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 9,77 χλμ. με κλίση 7,4%.


Πρόσβαση εκκίνησης:
Από Κεφαλάρι και οδό Χαριλάου Tρικούπη στρίβετε δεξιά και ανηφορίζετε προς Πεντέλη.

http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου