Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Κατέβηκε ο στρατός στο Ρίο ντε Τζανέιρο


Οι Αρχές της Βραζιλίας αποφάσισαν να αναπτύξουν μονάδες του στρατού στο Ρίο ντε Τζανέιρο, μετά από τις αιματηρές συμπλοκές μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και συμμοριών στις φτωχογειτονιές (φαβέλες) της πόλης.

Σύμφωνα με το BBC, τουλάχιστον έξι οχήματα του στρατού και βαριά οπλισμένοι στρατιώτες βγήκαν στους δρόμους και περιπολούν τις φαβέλες στη βόρεια πλευρά της πόλης.



Τοπικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι συμμορίες ναρκωτικών καίνε αυτοκίνητα και ανοίγουν πυρ εναντίον της αστυνομίας σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τις δυνάμεις ασφαλείας να εισέλθουν στο «άντρο» τους, τις φαβέλες.

Περίπου 150 μέλη των Ειδικών Δυνάμεων Μάχης της Αστυνομίας (Special Police Operations Battalion – Bope) και στρατιώτες, υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις των στρατιωτικών οχημάτων, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Συνολικά, οι δυνάμεις ασφάλειας παρεμβαίνουν σε 13 φαβέλες στην περίμετρο της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης. Στις χίλιες φαβέλες ζουν δύο εκατομμύρια άνθρωποι.

Ο συνταγματάρχης τεθωρακισμένων, Λίμα Κάστρο, ανέφερε ότι «17 χιλιάδες στρατιώτες τελούν σε κατάσταση συναγερμού», ώστε «να κτυπηθούν καίρια οι λαθρέμποροι των ναρκωτικών». 


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=210375&cid=5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου