Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Ξανά στις κάλπες για 11 περιφέρειες και 221 δήμους
Οριστικά εκλέγονται αυτή την Κυριακή 11 περιφερειάρχες και 221 δήμαρχοι. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δίνουν έμφαση στην προσέλευση στις κάλπες και τα αποτελέσματα στις περιφέρειες, ενώ δεν λείπουν τα ντέρμπι όπου η διαφορά μεταξύ των μονομάχων είναι μόλις μερικές δεκάδες ψήφοι.

Οι κάλπες ανοίγουν στις 07:00 το πρωί και κλείνουν στις 07:00 το απόγευμα και ψηφίζουμε στα ίδια εκλογικά τμήματα με τον α’ γύρο. Απαραιτήτως θα πρέπει να έχουμε μαζί μας την αστυνομική ταυτότητα, Εναλλακτικά, αποδεκτά γίνονται το διαβατήριο, η άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας, καθώς και η σχετική προσωρινή βεβαίωση της αστυνομίας.

Προσοχή: αυτή τη φορά δεν βάζουμε σταυρούς προτίμησης!

Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ έχουν επιστρατεύσει τα επιτελεία τους ιδίως στις περιοχές όπου η μάχη κρίνεται αμφίρροπη, ενώ μεγάλο ζητούμενο είναι να μειωθεί η αποχή που στον α’ γύρο έφτασε το 40%. Ο καιρός, πάντως, δεν θα είναι σύμμαχος των εκλογέων αφού αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη την χώρα.

Από τις 11 περιφέρειες το ΠΑΣΟΚ εκτιμά πως μπορεί να κερδίσει 5 έως 6: Αττική, Στερεά Ελλάδα, Ιόνια Νησιά, Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, Πελοπόννησος και Θεσσαλία. Από την πλευρά της, η ΝΔεκτιμά ότι μπορεί να φτάσει μέχρι τις 7: θεωρεί σίγουρες Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, αισιοδοξεί για την Ήπειρο και «μάχεται» για Θεσσαλία, Βόρειο Αιγαίο, Πελοπόννησο και Ανατολική Μακεδονία - Θράκη.

Στην περιφέρεια Αττικής αναμένεται να γίνει το ντέρμπι των ντέρμπι μεταξύ των κ.κ. Σγουρού και Κικίλια, ενώ στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης πήρε την στήριξη του Κυριάκου Βελόπουλου και αντιμετωπίζει τον Μάρκο Μπόλαρη έχοντας το αβαντάζ των περίπου 13 μονάδων του πρώτου γύρου.

Στο δήμο Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και Γιώργος Καμίνης, στο δήμο Πειραιά Γιάννης Μίχας και Βασίλης Μιχαλολιάκος και στο δήμο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και Γιάννης Μπουτάρης.

Σε πολλές περιπτώσεις ανά την Ελλάδα η διαφορά μεταξύ των δύο «μονομάχων» ανέρχεται σε μερικές δεκάδες ψήφους. Τέτοιες περιπτώσεις είναι: στον δήμο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου (10 ψήφοι), στη Νέα Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης (13 ψήφοι), στον δήμο Εμμανουήλ Παππά στις Σέρρες (14 ψήφοι), στη Δεκάτη Γρεβενών (16 ψήφοι), στην Σέρφιο (19 ψήφοι) και στον δήμο Δομοκού (23 ψήφοι)

http://www.star.gr/politics/68448

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου