Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Πορτογαλία: Φόβοι για αποχώρηση από το ευρώ


Photo for this article
Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Πορτογαλία, κ. Λουίς Αμάντο, μία ενδεχόμενη αποτυχία για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση, θα μπορούσε να οδηγήσει την χώρα να αποχωρήσει την Ευρωζώνη.

Ο κ. Αμάντο υπογράμμισε ότι η Πορτογαλία "χρειάζεται ένα μεγάλο συνασπισμό που θα της επιτρέψει να αντιμετωπίσει τη σημερινή ακραία κατάσταση".

Μάλιστα ο πορτογάλος υπουργός, τόνισε ότι η απότομη πτώση των επενδύσεων για τις τελευταίες βδομάδες, οφείλεται στις ανησυχίες για την Ιρλανδία που ώθησαν τα πορτογαλικά ομόλογα σε κλείσιμο με τα υψηλότερα επιτόκια αφότου η χώρα εντάχθηκε στη ζώνη του ευρώ.

Παράλληλα υποστήριξε ότι "τα πολιτικά κόμματα κατανοούν ότι η άλλη εναλλακτική λύση για την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε είναι τελικά η αποχώρηση από το ευρώ", τονίζοντας δε ότι "αυτή είναι μια κατάσταση που αναπόφευκτα θα μας αναγκάσουν να εξετάσουμε οι αγορές".

Ωστόσο μετά την ανησυχία για το κατά πόσο η αντιπολίτευση θα στηρίξει την κυβέρνηση προκειμένου να περάσει ο προϋπολογισμός, καθώς η σοσιαλιστική κυβέρνηση δεν κατέχει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, κάμφθηκαν κατόπιν συμφωνίας των Σοσιαλιστών με την Σοσιαλδημοκρατική αντιπολίτευση.
(Πηγή φωτογραφίας: ECB)

http://mediasoup.gr/node/21065

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου