Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Πανικός στην Ινδία για την Pamela Anderson


Πανικό προκάλεσε σε δεκάδες θαυμαστές της η Pamela Anderson, με το που έφτασε στο αεροδρόμιο της Ινδίας.

Η Pamela βρίσκεται στην Ινδία για να συμμετάσχει σε ένα reality αντίστοιχο του Big Brother, το "Big Boss" που προβάλλεται στην τηλεόραση για 4η σεζόν.
Οι fans της star του Baywatch έμαθαν την ώρα που θα γίνει η άφιξή της στο αεροδρόμιο και έτρεξαν να τη δουν και να την αγκαλιάσουν!
H Pamela Anderson στο αεροδρόμιο της Ινδίας
(Πηγή φωτογραφίας: bbc, φωτογραφίας: AFP)
Οι άνδρες της ασφάλειας, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να απομακρύνουν τους θαυμαστές και προστατέψουν την Pamela, η οποία βρέθηκε μάλλον εξ απροόπτου, όπως βλέπετε και στοπαρακάτω βίντεο!
(Πηγή φωτογραφίας εξώφυλλου: dailyfill)

http://mediasoup.gr/node/21301

Παχύσαρκος; Φάε κι άλλο!


Τελικά υπάρχει ένας λόγος για να είσαι παχύσαρκος σε αυτή τη ζωή και αυτός είναι για να τρως δωρεάν στο επαναστατικό εστιατόριο "Heart Attack Grill(Εστιατόριο Το Έμφραγμα)" στην Αριζόνα της Αμερικής.
Το εν λόγω εστιατόριο προσφέρει δωρεάν γεύμα στους πλέον παχύσαρκους πελάτες του και μάλιστα έχει κάνει και τηλεοπτική καμπάνια με σκοπό την διαφήμιση των προσφορών του.
Η διακόσμηση του εστιατορίου μοιάζει περισσότερο με νοσοκομείο, με τις σερβιτόρες ντυμένες νοσοκόμες και του πελάτες να υποχρεούνται να βάλουν μπλούζα χειρουργείου πάνω από τα ρούχα τους.
Σερβιτόρες-νοσοκόμες του Heart Attack Grill
Σερβιτόρες-νοσοκόμες του Heart Attack Grill
(Πηγή φωτογραφίας: usspost)
Στο εστιατόριο δεν σερβίρουν τίποτα λάιτ, ούτε καν αναψυκτικό, και τα «ξεχιλισμένα» από θερμίδες πιάτα έχουν ονομασίες όπως «διπλό μπαϊπάς μπέργκερ» και «πατάτες ευθείας γραμμής» (από το καρδιογράφημα του νεκρού).
(Πηγή φωτογραφίας: examiner)

http://mediasoup.gr/node/21293

Πρώτη ομάδα ο Πανελλήνιος

Από Κατερίνα Παλαιάκη |


Ο Πανελλήνιος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, όπως οι περισσότεροι σύλλογοι, και βρίσκεται σε δεινή θέση, μπορεί όμως να υπερηφανεύεται για την ομάδα στίβου που κατέκτησε για μια ακόμη φορά την πρωτιά.
Σύμφωνα με τον πίνακα αξιολόγησης που ανακοινώνει κάθε χρόνο ο ΣΕΓΑΣ, ο σύλλογος της Κυψέλης συγκέντρωσε συνολικά 17.156 βαθμούς, που του αποφέρουν 5 συμβόλαια σωματειακών προπονητών για τη νέα χρονιά. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Ολυμπιακός με 9.234β (4 συμβόλαια), στην 3η ο ΓΣ Ελ. Βενιζέλος με 9.215β (4), στην 4η ο ΓΣ Ηρακλής Θεσσαλονίκης με 8.938β (4), στην 5η ο ΑΣ Πελασγός Λάρισας με 8.390β (3) και στην 6η ο Πανιώνιος ΓΣ με 8.134β (3,5).

Συνολικά στην αξιολόγηση βαθμολογήθηκαν 321 σωματεία, ενώ συμβόλαια σωματειακών προπονητών καλύπτει ο ΣΕΓΑΣ για τα πρώτα 200 της κατάταξης, αναλογικά με τη θέση τους. Το μηνιαίο κόστος ανέρχεται για το ΣΕΓΑΣ στα 122.240 ευρώ και το ετήσιο στο 1.344.640 ευρώ.

Οι βαθμοί αξιολόγησης των σωματείων προέρχονται από τα διασυλλογικά πρωταθλήματα, τα Πανελλήνια Α-Γ, Νέων (Α-Γ), Ε-Ν, Π-Κ, ΠΠ-ΠΚ Α΄ και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος.
http://www.gazzetta.gr/sport/sport-stivos/item/115126-

Τιμή στη μνήμη του «Ελ Τάνο»


Από Νίκος Τσιώκος | Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010 21:17



Φόρο τιμής απέτισαν στη μνήμη του Αντόνιο ντε Νίγκρις οι παίκτες της Λάρισας και όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας, που βρέθηκε στο μνημείο της Θύρας 3 του Αλκαζάρ.
Μόλις ένας χρόνος έχει περάσει από τον αιφνίδιο θάνατο του Αντόνιο ντε Νίγκρις και στη Λάρισα δεν τον έχουν ξεχάσει. Με βαθιά συγκίνηση οι παίκτες της ΑΕΛ, σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα, διοικητικό προσωπικό και απλός κόσμος βρέθηκαν στο μνημείο της Θύρας 3 του Σταδίου Αλκαζάρ για να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη του «Ελ Τάνο». Άπαντες άναψαν ένα κερί στη μνήμη του Μεξικανού, άφησαν λουλούδια στο μνημείο και τον χειροκρότησαν θερμά στέλνοντας… μήνυμα ότι δεν πρόκειται να τον ξεχάσουν ποτέ.
http://www.gazzetta.gr/football/super-league/item/116255-
Photo Gallery
    Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!

Νέα αναστάτωση στην ευρωζώνη

Θέμα μη καταβολής του μεριδίου της στην γ΄δόση του δανείου προς την Ελλάδα ανοίγει η Αυστρία



Στιγμιότυπο από πρόσφατη συνεδρίαση του Eurogroup   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

















Βιέννη, Αυστρία
Η Ελλάδα δεν τήρησε τις υποχρεώσεις της και δεν έχει εκπληρώσει τους όρους του μνημονίου για την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ από ΕΕ και ΔΝΤ, δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Γιόζεφ Πρελ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η Αυστρία να μην αποδεσμεύσει το μερίδιο που την αναλογεί για την τρίτη δόση του δανείου, το Δεκέμβριο. 

Το αυστριακό μερίδιο υπολογίζεται σε 190 εκατ. ευρώ. 

Ωστόσο, μετά την αναστάτωση που προκάλεσε η δήλωση αυτή στους κόλπους της ΕΕ, με πρώτη αντίδραση από τον εκπρόσωπο της Κομισιόν που μίλησε για πρόωρες δηλώσεις πριν η αξιολόγηση της τρόικας ολοκληρωθεί, ο κ. Πρελ ανασκεύασε, προσπαθώντας να ρίξει του τόνους: 

«αν η Ελλάδα δεν εκπληρώσει συγκεκριμένους όρους, θα πρέπει να το συζητήσουμε, αλλά είμαι έτοιμος να καταβάλω την δόση μας, αν τα νούμερα είναι σωστά».

«Δεν είμαστε μόνο εμείς υποχρεωμένοι να πληρώσουμε, είναι και αυτοί υποχρεωμένοι τα νούμερά τους να είναι σωστά», πρόσθεσε ωστόσο ο Πρελ στο περιθώριο συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο, όχι όμως 100%» συμπλήρωσε.

Η δήλωση της Αυστρίας που άναψε φωτιές 

Το θέμα προέκυψε όταν το πρακτορείο ειδήσεων APA μετέδωσε ότι ο Γιόζεφ Πρελ είπε σε υπουργικό συμβούλιο στη Βιέννη και ενόψει του Eurogroup, ότι σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, η Ελλάδα δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της και δεν υπάρχει λόγος να εγκριθεί η γ' δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ από ΕΕ και ΔΝΤ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του αυστριακού πρακτορείου ειδήσεων (ΑPA) ο κ. Πρελ δήλωσε κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου ότι «Κατά την άποψη της Αυστρίας, όπως έχουν προς το παρόν τα (ελληνικά) στοιχεία, δεν υπάρχει λόγος να αποδεσμευτεί η δόση του Δεκεμβρίου».

«Η Ελλάδα δεν έχει τηρήσει τη δέσμευσή της να βάλει σε τάξη τα δημοσιονομικά της και η αυστριακή συνδρομή στην δόση, ύψους 190 εκατ. ευρώ, δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη» συμπλήρωσε, σύμφωνα πάντα με το APA, ο Πρελ.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι «Θα εκφραστώ πολύ επικριτικά για το θέμα στις Βρυξέλλες», στο επικείμενο δηλαδή συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες και ότι «υπάρχει ανάγκη για εκτεταμένη συζήτηση».

Αντίδραση από Κομισιόν 

Άμεση ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου της Κομισιόν Α.Αλταφάζ:

«Η αποστολή της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ έφτασε χθες στην Ελλάδα και θα είναι απασχολημένη όλη την εβδομάδα. Με βάση την αξιολόγησή της, τα κράτη μέλη (της ΕΕ) θα κληθούν να πάρουν θέση.

» Είναι επομένως πρόωρο να κάνουμε δηλώσεις για τα αποτελέσματα αυτής της αξιολόγησης.»

Για παρερμηνεία των δηλώσεων του κ. Πρελ μίλησε και ο εκπρόσωπος του αυστριακού υπουργείου Οικονομικών διαβεβαιώνοντας ότι η Αυστρία δεν έχει πρόθεση να μπλοκάρει την χρηματοδότηση της Ελλάδας. 

Παράλληλα, ο Λουξεμβούργιος υπουργός Οικονομικών δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι δεν βλέπει κανέναν λόγο να μην εκταμιευτεί η βοήθεια προς την Ελλάδα, εκφράζοντας παράλληλα την «πλήρη εμπιστοσύνη» του ότι η Αθήνα θα αναπροσαρμόσει το πρόγραμμά της, ώστε να επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, εφόσον χρειαστεί.

Πάντως το κλίμα «βαραίνει» για την Ελλάδα μετά την αναθεώρηση των στοιχείων για το 2009, αλλά και την επίθεση του Γ.Παπανδρέου στην Μέρκελ σε ό,τι αφορά την στάση της στο ζήτημα του ευρωπαϊκού χρέους, που προκάλεσε τη γερμανική πλευρά καθώς και όσους την υποστηρίζουν, σχολιάζουν οι ειδικοί.

Ενδεικτικές του κλίματος οι δηλώσεις των Γερμανών αξιωματούχων, με τον Β.Σόιμπλε να δηλώνει με νόημα ότι «η αλληλεγγύη της ΕΕ και της Γερμανίας προς την Ελλάδα δεν είναι μονόδρομος. Αυτό πρέπει να το θυμάται η Ελλάδα» και τον υπουργός Οικονομίας Ραίνερ Μπρούντερλε να τονίζει ότι η ΕΕ «δεν μπορεί να ρίχνει χρήματα από τα ελικόπτερα» για να υποστηρίξει τα κράτη που αντιμετωπίζουν δημοσιονομική κρίση, τα οποία οφείλουν να αρχίσουν μεταρρυθμίσεις.

«Οι οικονομίες που αντιμετωπίζουν σοβαρές δημοσιονομικές κρίσεις, όπως η Ιρλανδία ή η Ελλάδα, θα πρέπει να αρχίσουν μεταρρυθμίσεις για να μειώσουν τα ελλείμματά τους "κατά τρόπο που να μην χρειάζεται πλέον να ζητάνε βοήθεια» συμπλήρωσε ο Μπρούντερλε. 

Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231067680

Παράγοντας ποδοσφαίρου ο Άγγελος Πυριόχος;


Κι όμως, ο γνωστός κοσμικογράφος Άγγελος Πυριόχος ανέλαβε αντιπρόεδρος στην ομάδα Φλόγα Ζακύνθου.

Ο Άγγελος Πυριόχος βοηθάει με οποιονδήποτε τρόπο την τοπική ομάδα ποδοσφαίρου από τη θέση του αντιπροέδρου. «Το μόνο που γνώριζα πριν είναι ότι η μπάλα είναι στρογγυλή. Τώρα έμαθα και ποιο είναι το γκολ» λέει αστειευόμενος στην «Espresso».

«Οι περισσότεροι παίκτες είναι παιδιά συμμαθητών μου και φίλων μου από το νησί. Και όταν έρχονται οι φίλοι και σου λένε "έλα να βοηθήσεις", δεν μπορείς να αρνηθείς» συμπληρώνει. 
http://www.zougla.gr/

Βρέθηκε ο δράστης της δολοφονίας του Πακιστανού


Συνελήφθη τελικά χθες ο δράστης της δολοφονίας του 28χρονου Πακιστανού που βρέθηκε μαχαιρωμένος στη μέση του δρόμου στη Λ. Ηρακλείου στην περιοχή της Ν. Ιωνίας στις 10 Νοεμβρίου. Δράστης είναι ένας 20χρονος Αλγερινός με τον οποίο το θύμα «συνεργάζονταν» στις διαρρήξεις που διέπρατταν. Όπως έγινε γνωστό οι δύο συνεργοί τσακώθηκαν για τη μοιρασιά των κλοπιμαίων.

Ο Πακιστανός διέμενε σε ένα εγκαταλελειμμένο οίκημα και εκεί έγινε ο τσακωμός. Αφού ο Αλγερινός τραυμάτισε με μαχαίρι τον 28χρονο, εκείνος σύρθηκε έξω από το σπίτι. Σε απόσταση 80 μέτρων από το εγκαταλελειμμένο οίκημα ο δράστης τον μαχαίρωσε ξανά, και αυτή τη φορά θανάσιμα.

Εκτός από τον θύτη συνελήφθησαν και δύο ακόμη Αλγερινοί με την κατηγορία της απόκρυψης της εγκληματικής ενέργειας καθώς φρόντισαν να σβήσουν τα αποτυπώματα από τον χώρο που έγινε η δολοφονία.
http://www.zougla.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΟΠΙΚΟ BLOG


To άρθρο μας σχετικά με το πόσες και ποιές έδρες παίρνουν οι συνδυασμοί έγινε και βγάλαμε τα αποτελέσματα με βάση τις απόψεις του κ. Ηλία Μπιζάνη νομικού συμβούλου της δημαρχίας και δεν είχαμε κανένα λόγο να μην αποδεχθούμε αυτές τις απόψεις γιατί μας τις τεκμηρίωνε απόλυτα στηριζόμενος σε αυτά που λέει ο ν.3852/2010.Σας μεταφέρουμε και την παράγραφο του νόμου επακριβώς για να διαπιστώσετε και εσείς το αληθές. Από κει και πέρα εμείς δεν είμαστε νομικοί ,απλως τους μαθηματικούς υπολογισμούς κάνουμε.


ΑΡΘΡΟ 34
Κατανομή των εδρών του δημοτικού συμβουλίου
ανά εκλογική περιφέρεια
Οι έδρες του δημοτικού συμβουλίου σε δήμο που έχει
περισσότερες από μία εκλογικές περιφέρειες κατανέμο-
νται μεταξύ του επιτυχόντος και των επιλαχόντων συν-
δυασμών, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της πρώτης ψη-
φοφορίας, όπως καθορίζονται στο  ΑΡΘΡΟ 32 του παρό-
ντος, ως εξής:

Σαφώς λοιπόν ο νόμος ορίζει σε δήμο σαν τον δικό μας που έχει δύο εκλογικές περιφέρειες ( το δύο είναι περισσότερες από τη μία ) να εξαχθούν τα αποτελέσματα όπως καθορίζεται στο άρθρο 32 .Πουθενά δεν μιλάει για άρθρο 33 όσον αφορα τους δημοτικούς συμβούλους. Αντιθέτως για τους κοινοτικούς συμβουλους λέει τα εξης
 

ΑΡΘΡΟ 36
Κατανομή εδρών των συμβούλων της
δημοτικής κοινότητας
1. Για την εκλογή των συμβούλων της δημοτικής κοι-
νότητας εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις των άρ-
θρων 31, 32, 33, 35, 39, 41 και 42 του παρόντος.

Υπάρχει σαφή διαφοροποίηση.

Τελικά βέβαια την απάντηση θα δώσει το υπουργείο εσωτερικών και το πρωτοδικείο αλλά με τα σημερινά δεδομένα και με την ερμηνεία του κ. Μπιζάνη δεν έχουμε κάνει κανένα λάθος και ας μην βιάζονται κάποιοι να μας διορθώνουν.  Εν αναμονή λοιπόν των επισήμων αποτελεσμάτων και ελπίζω να μην πέσουμε σε ένα κυκεώνα ενστάσεων.


http://moschatotavrosmazi.blogspot.com/2010/11/blog.html


Μόλις οχτώ σε όλη την Ελλάδα…

Οι γυναίκες δήμαρχοι του Καλλικράτη

Φανατικά «αρσενικός» ο «Καλλικράτης», αφού από τους 333 νέους δήμους της χώρας, μόλις … οχτώ θα έχουν από 1.1.2011 γυναίκα δήμαρχο.

Ανάμεσα στις οχτώ, είναι και η Εφη Αποστολάκη, η χήρα του υποψήφιου δημάρχου για τον δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Γιώργου Αποστολάκη, που πέθανε λίγο μετά τον α΄ γύρο. Η απόφασή της να διεκδικήσει εκίνη τη δημαρχία στη θέση του αδικοχαμένου συζύγου της, τελικά δικαιώθηκε. Με ποσοστό 52,9%, η κ. Αποστολάκη είναι πλέον δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Διαβάστε αναλυτικά
Κατά τα λοιπά, στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, εξελέγησαν δύο γυναίκες κατά την επαναληπτική διαδικασία της περασμένης Κυριακής.

Ειδικότερα, στον δήμο Βοίου η πρώην αντινομάρχης κυρία Παναγιώτα Ορφανίδου – Παπακωνσταντίνου με 56% έναντι του κ. Χρήστου Ζεύκλη (44%) και στον δήμο Εορδαίας η κυρία Παρασκευή Βρυζίδου, απερχόμενη δήμαρχος Μουρικίου, που πέτυχε ποσοστό ρεκόρ για τα τοπικά δεδομένα, με 61% έναντι του αντιπάλου της  κ.Λάζαρου Λωτίδη, πρώην υφυπουργού Άμυνας του ΠΑΣΟΚ.

Να σημειωθεί, πως και οι δύο είχαν απέναντί τους την Α΄ Κυριακή  τέσσερις και τρεις άντρες υποψηφίους αντίστοιχα.

Στην περιφέρεια Ηπείρου, στο ηρωικό Σούλι, δήμαρχος εξελέγη με 54% η νομαρχιακή σύμβουλος κυρία Σταυρούλα Μπραίμη – Μπότση, αφήνοντας πίσω της, τον κ.Αθανάσιο Παππά, που έλαβε το 46% των ψήφων. Και στον Α΄ Γύρο η κυρία  Μπραίμη – Μπότση, είχε πετύχει υψηλό ποσοστό ψήφων (45%) έναντι τριών ανθυποψηφίων της, ενώ ήταν η μοναδική γυναίκα υποψήφια στην Ήπειρο.

Στην περιφέρεια Θεσσαλίας, στον δήμο Ρήγα Φεραίου η  μέχρι σήμερα επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Φερών κυρία Ελένη Λαϊτσου, «έκοψε» άνετα το νήμα με 61%, απέναντι στον κ.Νίκο Αντωνάκη (39%).

Στον δήμο Φαιστού, της περιφέρειας Κρήτης, πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Μαρία Πετρακόγιωργη – Ανυφαντάκη επικράτησε με 52% έναντι του αντιπάλου της κ.Γιώργου Αρνουτάκη κατά τις επαναληπτικές εκλογές.

Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στον δήμο Βέροιας, η νυν δήμαρχος κυρία Χαρούλα Ουσούλτζογλου – Γεωργιάδη, κατάφερε την επανεκλογή της με 51% έναντι 49% του κ.Λάζαρου Τσαβδαρίδη.

Τέλος στον δήμο Αγίου Δημητρίου, στην περιφέρεια Αττικής, η πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Μαρία Ανδρούτσου, έχοντας απέναντί της …οκτώ συνυποψήφιους, έλαβε την πρώτη Κυριακή 19% και στην επαναληπτική διαδικασία εκτοξεύτηκε στο 61%.

 

1) Παναγιώτα Ορφανίδου, δήμος Βοίου

 

2) Παρασκευή Βρυζίδου, δήμος Εορδαίας

 

3) Σταυρούλα Μπραίμη, δήμος Σουλίου

 

4) Ελένη Λαϊτσου, δήμος Ρήγα Φεραίου

 

5)   Μαρία Πετρακόγιωργη,   δήμος Φαιστού

 

6) Χαρούλα Ουσούλτζογλου, δήμος Βέροιας 


 

7) Μαρία Ανδρούτσου, δήμος Αγίου Δημητρίου
http://www.protothema.gr/


Ολυμπιακός

Συνάντηση Μαρινάκη-Γλου για τον Ερασιτέχνη



Στο χείλος του γκρεμού  βρίσκεται πλέον ο Ερασιτέχνης  Ολυμπιακός ο οποίος μαστίζεται από  τα οικονομικά προβλήματα. Για τον  λόγο αυτό συναντήθηκαν χθες ο Ευάγγελος  Μαρινάκης και ο Γιώργος Γλου  που είναι προεδρεύων στο ΔΣ και συζήτησαν διεξοδικά για όλα τα θέματα. Σήμερα είναι η πιο κρίσιμη ημέρα αφού έχει προγραμματιστεί η συνάντηση όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερασιτέχνη ενώ το «παρών» θα δώσουν και άλλα μέλη της ερυθρόλευκης οικογένειας. Εκεί είναι πολύ πιθανόν να βρεθεί και ο Ευάγγελος Μαρινάκης. Απομένουν μόλις τέσσερις ημέρες  πριν από τα εκλογές  και λύσεις στο τραπέζι δεν έχουν κατατεθεί. Το θέμα είναι αν θα βρεθούν επιχειρηματίες που θα καλύψουν την «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του Ερασιτέχνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται στον προεδρικό  θώκο του Ερασιτέχνη να επιστρέψει ο Λεωνίδας Θεοδωρακόπουλος.



http://www.protothema.gr/


Low Budget Festival στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Το Πρώτο Low Budget Festival το οργανώνει ο Λάκης Λαζόπουλος και Tospirto.net






Δέκα από τις καλύτερες θεατρικές ομάδες νέων ηθοποιών, συμμετέχουν από τις 20 Νοεμβρίου έως τις 19 Δεκεμβρίου στο Πρώτο Low Budget Festival που οργανώνει ο Λάκης Λαζόπουλος και Tospirto.net στο Ίδρυμα Κακογιάννη, Πειραιώς 206.

Πρόκειται για καινούρια έργα και παραγωγές με τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.

Η προπώληση αρχίζει την Πέμπτη 4/11

Όπως τονίζει Tospirto, οι νέες θεατρικές τάσεις, οι σκηνοθέτες και οι ομάδες που ξεχώρισαν στη θεατρική σκηνή του τόπου μαζί σε ένα φεστιβάλ που φιλοδοξεί να αποδείξει πως η φαντασία και το ταλέντο αρκούν για να ασκήσει κανείς την Τέχνη του σε εποχές χαμηλού budget.

«Το πρώτο low budget festival από "το Σπίρτο" είναι γεγονός. Θα ακολουθήσουν και άλλα και φαντάζομαι κάτω από καλύτερες συνθήκες και προϋποθέσεις», ανέφερε ο «ιθύνων νους» του φεστιβάλ, Λάκης Λαζόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Σημείωσε δε, ότι «στο φεστιβάλ συμμετέχουν οι κορυφαίοι της νέας γενιάς του θεάτρου, οι οποίοι παλεύουν εδώ και καιρό συνολικά για το θέατρο χωρίς να έχουν τις φοβερές επιδοτήσεις. Αυτοί είναι, που θα δώσουν την πνοή στο νέο αυτό εγχείρημα και θα φωτίσουν το θέατρο αυτή την δύσκολη για όλους περίοδο».

«Η ιδέα του Φεστιβάλ είναι ενσωματωμένη μέσα στην εποχή, που ζούμε του χαμηλού προϋπολογισμού. Θέλαμε να κάνουμε μία διοργάνωση για το θέατρο και υπήρχε αυτή η ιδέα να μαζευτούν κάποιες από τις καλύτερες θεατρικές ομάδες και να υπάρχει ένα concept: σας δίνουμε 500 ευρώ και κάντε μία παράσταση», ανέφερε η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ Άννα Βλαβιανού και πρόσθεσε: «Σε αυτούς τους καιρούς το budget δεν έχει τόσο σημασία, όσο έχει η συμμετοχικότητα, το όνειρο και η τέχνη.»

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής: 
<><>

Θεατρική Ομάδα   ΈργοΗμερομηνίες  
 ΑbΟvo «Τζάμπα Ελλάδα» 20, 21, 22/11
 Pequod «Από το φίφτυ φίφτυ στον έρωτα» 23, 24, 25/11
 Γιάννης Καλαβριανός «Πάσχα» 26, 27, 28/11
 Γιώργος Νανούρης «15 λεπτά» 29, 30/11 & 1/12
 Σοφία Καραγιάννη «Κραχ» 2, 3, 4/12
 Κώστας Γάκης «Η Σκάλα» 5, 6, 7/12
 Ευριπίδης Λασκαρίδης «Κορίτσι μπαταρία» 8, 9, 10/12
 Βασίλης Μαυρογεωργίου «Άμλετ» 11, 12, 13/12
 VASISTAS  «Contol freak» 14, 15, 16 /12
 Blitz  «Γαλαξίας» 17, 18, 19 /12


http://www.skai.gr/news/