Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Στην αντεπίθεση ο Γερουλάνος για τους Μεσογειακούς


«Διασυρμός» ο προϋπολογισμός που είχε συνταχθεί επί Ν.Δ.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο υπουργός Πολιτισμού για την ανάκληση της διοργάνωσης των Μεσογειακών Αγώνων από την Ελλάδα. Απαντώντας σε σχετική επερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ο Παύλος Γερουλάνος τόνισε πως το σημαντικό είναι να δούμε «ποιο αναπτυξιακό πρόγραμμα μπορούμε να εφαρμόσουμε στη Θεσσαλία, χωρίς τις δεσμεύσεις που δημιουργούσε η σύμβαση για τους Μεσογειακούς Αγώνες».

Ανέφερε επίσης, πως η κυβέρνηση εγγυήθηκε την άριστη διεξαγωγή των αγώνων μειώνοντας τον προϋπολογισμό από τα 358 εκατομμύρια που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, στα 126 εκατομμύρια. «Ποσό εξασφαλισμένο που αρκούσε, αν αναλογιστεί κανείς πως οι προηγούμενοι Μεσογειακοί Αγώνες έγιναν στην Πεσκάρα με προϋπολογισμό 75 εκατομμύρια. Αυτός είναι διασυρμός για τη χώρα, να δίνει τόσο απλόχερα 6 φορές μεγαλύτερο ποσό για την τέλεση των Αγώνων», τόνισε. 

Ο υπουργός Πολιτισμού ανέφερε πως η κυβέρνηση έδωσε επανειλημμένως εγγυήσεις για τη διοργάνωση των αγώνων, αλλά η απόφαση της ΔΕΜΑ ήταν προειλημμένη, φέρνοντας ως παράδειγμα ότι στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, όπου έγινε η πρόταση της ΔΕΜΑ για τη μη διεξαγωγή των Αγώνων στη Θεσσαλία, τρεις άλλες χώρες είχαν καταθέσει πρόταση με κυβερνητικές εγγυήσεις για τη διεξαγωγή τους.
http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου