Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Χ. Παπουτσής: Θα εξαιρεθούν από τον κανόνα «1 προς 5» τα σώματα ασφαλείας

Τη δέσμευσή του ότι τα σώματα ασφαλείας θα εξαιρεθούν από τον περιορισμό του 1 προς 5 (μία πρόσληψη προς πέντε συνταξιοδοτήσεις) ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, τόνισε ότι το υπουργείο προωθεί μέτρα βελτίωσης των συνθηκών εργασίας των αστυνομικών. Μεταξύ άλλων, προωθούνται:
-η εξαίρεση των Σωμάτων Ασφαλείας από τον περιορισμό 1 προς 5 του Μνημονίου, όσον αφορά στην ανανέωση και στην ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού.
-η  ίδρυση Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η αναδιάρθρωση των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και των Διευθύνσεων Αλλοδαπών με στόχο την αναβάθμιση της λειτουργίας τους.
-η  ίδρυση Τμημάτων Μεταγωγών Δικαστηρίων στην Κομοτηνή, Κοζάνη, Λαμία, Καλαμάτα και το Ηράκλειο της Κρήτης, προκειμένου αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά οι ανάγκες στις περιοχές αυτές.
-η  χορήγηση άδειας ανατροφής τέκνου και στους άντρες αστυνομικούς.
Προανήγγειλε την κατάθεση στη Βουλή νομοσχεδίου για τη "Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και άλλες διατάξεις", στο οποίο περιλαμβάνονται και πολλές άλλες διατάξεις.
Σχετικά με τη λαθρομετανάστευση εξέφρασε την ελπίδα ότι σε "σε τρεις εβδομάδες από τώρα, στις 24 Φεβρουαρίου, θα ψηφιστεί από το Συμβούλιο των Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης" συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας για την επανεισδοχή μεταναστών.

http://www.enet.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου