Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Χιόνια στα ορεινά, βροχές σε Αθήνα- Θεσσαλονίκη...Μερικό απαγορευτικό του απόπλου

Χιόνια, βροχές και ισχυροί άνεμοι συνθέτουν σήμερα το σκηνικό του καιρού. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπειρωτικής Ελλάδας καθώς και σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, ενώ βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής, κεντρικής και νότιας χώρας.

Δεμένα παραμένουν τα πλοία στον Πατραϊκό κόλπο και το Ιόνιο εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν 8 και 9 μποφόρ. Συγκεκριμένα, ανεκτέλεστα παραμένουν τα δρομολόγια από την Κυλλήνη προς Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, από την Πάτρα για Κεφαλονιά και Ιθάκη, το δρομολόγιο Πρίνου-Καβάλα, αλλά και τα δρομολόγια από την πορθμειακή γραμμή Ρίου -Αντιρρίου. Στη Σαλαμίνα το απαγορευτικό ισχύει για τα πλοία που ταξιδεύουν προς Πειραιά.

Βροχερός είναι ο καιρός σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στη βόρεια Ελλάδα, αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στο νομό της Φλώρινας, με τη θερμοκρασία στους -3 βαθμούς Κελσίου, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα έχουν βγει ακόμη και μέσα στην πόλη της Φλώρινας.

Ανοιχτή είναι η πρόσβαση προς το χιονοδρομικό κέντρου του Καϊμάκτσαλαν από την Κερασιά και τον Άγιο Αθανάσιο. Ωστόσο, ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε ορισμένα σημεία του δρόμου. Χωρίς προβλήματα γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων από τη Νάουσα προς το χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια», στο όρος Βέρμιο.

Ο καιρός που αποφάσισε να δείξει το χειμερινό του πρόσωπο, φέρνει προβλήματα και στα ορεινά του νομού Αχαΐας, καθώς το χιόνι επέφερε διακοπή κυκλοφορίας για λεωφορεία και οχήματα βαρέου τύπου, στους δρόμους Πάτρα - Καλάβρυτα, μέσω Χαλανδρίτσας, Φτέρης και Πούντας. Διαβάστε περισσότερα στοhttp://www.thebest.gr/news/index/viewStory/51346  

Με αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων σε πολλές περιοχές

Εξαιτίας των χιονοπτώσεων σε κάποιες περιοχές έχει διακοπεί η κυκλοφορία, ενώ σε κάποιες άλλες είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ειδικότερα, στη διαδημοτική οδό Περιστέρας προς Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων δεν επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων βαρέου τύπου καθώς και των λεωφορείων στην Επ.Ο. Πατρών  Καλαβρύτων μέσω Χαλανδρίτσας, στο ύψος του χωριού Καλανίστρα, από 10ο χλμ. και άνω.

Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού

Στην Αττική θα εκδηλωθούν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Ο καιρός θα βελτιωθεί το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις ενώ στα γύρω ορεινά θα χιονίσει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί από –1  έως 8 βαθμούς Κελσίου

Στην Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο και στα νησιά του Ιονίου, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απ 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρξουν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν σε περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Ωστόσο από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου

Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, που κατά τόπου θα είναι ισχυρές.  Οι άνεμοι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι βορειοανατολικοί 7-9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18  βαθμούς. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.





http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου