Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Θα μεταφέρει τις αποφάσεις των ευρωπαίων ηγετών Στο Κάιρο την Κυριακή ο Παπανδρέου

Στο Κάιρο θα μεταβεί την Κυριακή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προκειμένου να μεταφέρει στην Αίγυπτο τις αποφάσεις των ευρωπαίων ηγετών. Παράλληλα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έδωσε ο πρωθυπουργός μετά το τέλος της έκτακτης ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, ανέφερε ότι έχει ήδη πραγματοποιήσει επαφές με ανώτατους ξένους αξιωματούχους για την κρίση στην Αίγυπτο.

Απαντώντας σε ερώτηση των ΝΕΩΝ, ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι πρόκειται για πρωτοβουλία της Ελλάδος το ταξίδι στην Αίγυπτο που τυγχάνει όμως της στήριξης των ευρωπαίων ηγετών.

Κρίση χρέους

Αναφερόμενος στην κρίση χρέους στην ευρωζώνη ο Γιώργος Παπανρέου επισήμανε πως οι αποφάσεις για μια συνολική προσέγγιση και λύση θα ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες. Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει το χρέος της και με το παραπάνω και πως αυτά που συζητήθηκαν δεν μεταφράζονται σε νέα μέτρα για τη χώρα μας.

«Όταν ξεκινήσαμε την προσπάθεια, εμείς οι Έλληνες αναλάβαμε τη δική μας ευθύνη, την ευθύνη να αλλάξουμε τη χώρα», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Καταστήσαμε σαφές στους εταίρους μας την ανάγκη για μια ευρωπαϊκή απάντηση».«Σήμερα η Ελλάδα έχει αποκτήσει και κύρος και εμπειρία», τόνισε ενώ σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε: «Εμείς θα εξαντλήσουμε την τετραετία». 



http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου