Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Μπάσκετ-Ευρωμπάσκετ 2011 (κλήρωση τελικής φάσης)-Στον Γ΄ όμιλο η Ελλάδα

Στον τρίτο όμιλο του Ευρωμπάσκετ 2011, που θα διεξαχθεί το διάστημα 31 Αυγούστου-18 Σεπτεμβρίου στη Λιθουανία, τοποθετήθηκε η εθνική ομάδα μπάσκετ των Ανδρών, μετά τη σημερινή κλήρωση που διεξήχθη στο Βίλνιους.



Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα καλείται, σε έναν «βατό» θεωρητικά όμιλο, να περάσει τα «εμπόδια» της Κροατίας, του Μαυροβουνίου, της ΠΓΔΜ, της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, και της 1ης ομάδας των Προκριματικών, που θα προκύψει από τον προκριματικό γύρο του Αυγούστο και στον οποίο θα πάρουν μέρος η Φινλανδία, η Ουγγαρία και η Πορτογαλία.


Μάλιστα, τα χαμόγελα προήλθαν και από τις ομάδες με τις οποίες θα διασταυρωθεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην 12άδα του Ευρωμπάσκετ. Οπως ειναι γνωστό, στην επόμενη φάση προκρίνονται οι τρεις πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο και εκεί θα σχηματιστούν άλλοι δύο όμιλοι των έξι ομάδων. Η ελληνική ομάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις Σλοβενία, Ρωσία, Βέλγιο, Γεωργία, Βουλγαρία και Ουκρανία που απαρτίζουν τον 4ο όμιλο του Ευρωμπάσκετ.
Ετσι της δίνεται η δυνατότητα να τερματίσει πολύ ψηλά στον όμιλο και να αποφύγει στα προημιτελικά τα φαβορί της διοργάνωσης. Ομιλος φωτιά είναι ο 1ος όπου θα πάρει μέρος η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία, η δευτεραθλήτρια κόσμου Τουρκία, η διοργανώτρια Λιθουανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Πολωνία και η δεύτερη ομάδα που θα προκύψει από τα προκριματικά.
Αντίστοιχα, στον 2ο όμιλο κληρώθηκαν η Σερβία των Ιβκοβιτς, Τεόντοσιτς, Τέπιτς, Κέσελι, η Γαλλία, η Γερμανία, το Ισραήλ, η Ιταλία και η Λετονία.
Να σημειωθεί ότι η εθνική μας ομάδα θα αγωνιστεί στην πόλη Αλίτους.


http://www.sentragoal.gr/default.asp?catid=10611
http://www.express.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου