Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Πανελλήνιο ρεκόρ η Κυριακοπούλου!-Πρωτιές για Τσάτουμα και Μπανιώτη

Από Κατερίνα Παλαιάκη
Στην Ελλάδα δεν έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν, έξω όμως διαπρέπουν… Λούης Τσάτουμας, Κώστας Μπανιώτης και Νικόλ Κυριακοπούλου πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις στη Γερμανία, με την τελευταία να σημειώνει πανελλήνιο ρεκόρ.
Στάδια για αγώνες δεν υπάρχουν, όπως και χρήματα για να γίνει κατάλληλη προετοιμασία εν όψει των σημαντικών διοργανώσεων της αγωνιστικής περιόδου, όμως οι Έλληνες αθλητές αντέχουν, προτιμώντας πλέον να δίνουν αγώνες στο εξωτερικό –θέλοντας και μη. 

Η Νικόλ Κυριακοπούλου με τη συμμετοχή της στο διεθνές μίτινγκ του Λαντάου στη Γερμανία, έδειξε από νωρίς ότι και φέτος θα είναι από τις πρωταγωνίστριες. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με επίδοση 4.51μ κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επι κοντώ που κατείχε η ίδια με 4.50μ από τον Φεβρουάριο του 2010, σε Ημερίδα της Παιανίας. Στη συνέχεια επιχείρησε να κάνει το μεγάλο… άλμα, βάζοντας τον πήχη στα 4.61μ, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Πρωτιές για Τσάτουμα και Μπανιώτη

Σε μια άλλη πόλη της Γερμανίας και συγκεκριμένα στη Στουτγκάρδη, ο Λούης Τσάτουμας και ο Κώστας Μπανιώτης έδειξαν επίσης ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, παίρνοντας την πρωτιά στα αγωνίσματά τους στο μίτινγκ «Sparkassen Cup».

Ο Τσάτουμας, ο οποίος «άνοιξε» τη σεζόν με 8.10μ, εξασφάλισε την πρώτη θέση στο μήκος με άλμα στα 8.08μ, χωρίς αυτή τη φορά να πραγματοποιήσει άκυρα, που είναι από το αδύνατο σημείο του. Ο Μεσσήνιος πρωταθλητής είχε άλματα στα 7.74μ., 8.08μ., 7.76μ., ενώ στο τελευταίο «προσγειώθηκε» στα 7.88μ. Την δεύτερη θέση πήρε ο Γάλλος Γκομίς με 8 μέτρα, ενώ ακολούθησε ο Νοτιοαφρικανός Μοκοένα με 7.91μ. 

Στο ύψος, ο Μπανιώτης πέρασε με την πρώτη τα 2.30μ, επίδοση που του έδωσε την πρώτη θέση, ενώ νωρίτερα είχε ξεπεράσει τα 2.15μ, τα 2.24μ. και τα 2.27μ. Ο Ρώσος Μουντρόφ περιορίστηκε στη δεύτερη θέση με 2.27μ μαζί με τον Τόμας από τις Μπαχάμες.



http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου