Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Απεργιακή εβδομάδα


Ποιοι απεργούν και πότε

Με κινητοποιήσεις κάνει την είσοδό του ο Φεβρουάριος καθώς εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς, γιατροί, φαρμακοποιοί και εργαζόμενοι στην Πολιτική Αεροπορία βρίσκονται ήφη ή προγραμματίζουν απεργίες. 

Μέσα μεταφοράς


Σήμερα Τρίτη βρίσκονται σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στο μετρό, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ και τα τρόλεϊ. Η απεργία στο μετρό κρίθηκε παράνομη από τα δικαστήριο, ωστόσο οι εργαζόμενοι απέκλεισαν το σταθμό του Συντάγματος αλλά και άλλους εμποδίζοντας την έξοδο των συρμών.  

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα σηκώσουν χειρόφρενο και αύριο, ενώ ακινητοποιημένοι θα είναι την Τετάρτη και οι συρμοί του ηλεκτρικού. 

Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ θα συνεχίσουν την απεργία τους και την Πέμπτη.  

Γιατροί


Σε 4ωρη στάση εργασίας προχωρούν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί, διοργανώνοντας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Μόνο τα έκτακτα περιστατικά θα γίνονται δεκτά στα ιατρεία του ΙΚΑ από σήμερα έως και την Παρασκευή καθώς οι γιατροί του Ιδρύματος προχωρούν σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίας. 

Φαρμακοποιοί


Κλειστά είναι σήμερα Τρίτη τα φαρμακεία του Πειραιά. Οι φαρμακοποιοί της Αττικής από σήμερα δε εκτελούν συνταγές με πίστωση των ασφαλισμένων των Ταμείων ΟΠΑΔ, ΤΣΑΥ, ΤΑΣ, Δικηγόρων και ΗΣΑΠ. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε 24ωρες πανελλαδικές απεργίες την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου και τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου. Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου θα συγκληθεί η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου προκειμένου να αποφασίσει τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Πολιτική Αεροπορία


Στην κήρυξη νέας 48ωρης απεργίας την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου προχωρεί η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ). «Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά η Διοίκηση της ΥΠΑ, το Υπουργείο μας και η Δικαιοσύνη, θα καταλάβουν ότι και εμείς, όπως όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες εργαζόμενοι έχουμε δικαίωμα να αγωνιστούμε για τη δουλειά μας και το μέλλον της οικογένειας και των παιδιών μας», αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.
http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου