Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Η κατάθεση του ιατροδικαστή στη δίκη Κεντέρη-Θάνου

Δεν ήταν σε θέση να πει με βεβαιότητα αν υπήρξε ή όχι τροχαίο ατύχημα ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης, ο οποίος είχε εξετάσει τον Αύγουστο του 2004 τους Κεντέρη και Θάνου και κατέθεσε χτες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισης.
Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας υποστήριξε ότι "είναι σύνηθες να γράφουν οι γιατροί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και χωρίς να υπάρχουν εξωτερικά κατάγματα. Για μένα κακώς, αλλά το κάνουν όλοι οι κλινικοί γιατροί. Υπάρχει μια διάκριση μεταξύ ιατροδικαστών και κλινικών γιατρών. Δεν είχα αντιληφθεί με πόση ευκολία έγραφαν για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αλλά το κάνουν όλοι ανεξαιρέτως".

Ο κ.Κουτσάφτης υποστήριξε ότι τελικώς είχε ληφθεί αίμα για τοξικολογικό έλεγχο, όμως δεν είχε δει τα στοιχεία, γιατί όπως είπε δεν βρίσκονταν στο φάκελο που εξέτασε. Σε προγενέστερη κατάθεσή του είχε πει ότι ήταν αδύνατον οι αθλητές με τους συγκεκριμένους τραυματισμούς, να επέβαιναν σε μηχανή, που πήγαινε με 40 χλμ  την ώρα. Βασιζόμενη σε πόρισμα τεχνικού πραγματογνώμονα, η υπεράσπιση, ρώτησε τον μάρτυρα τι θα συνέβαινε αν έτρεχαν με 20 χλμ την ώρα. Ο κ.Κουτσάφτης απάντησε ότι ούτε και σήμερα μπορεί να είναι βέβαιος αν το τροχαίο είναι "μαϊμού" ή όχι".



http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου