Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Πολυτελή κτίσματα που... επιπλέουν!
Η νέα τάση στο Αμβούργο είναι πολυτελή σπίτια δεμένα στην… αποβάθρα! Πρόκειται κυριολεκτικά για πλωτά «παλάτια» που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα παραδοσιακά σπίτια που είναι χτισμένα στη γη.

Προσφέροντας ωραιότατη θέα στο ποτάμι, χαλάρωση υπό τον παφλασμό του νερού και άμεση πρόσβαση στο κέντρο της γερμανικής μεγαλούπολης, τα πλωτά σπίτια αποτελούν τη νέα τάση της μόδας αφού είναι και οικονομικά, κοστίζοντας πολύ φθηνότερα από τις παραδοσιακές κατοικίες που χτίζονται στο έδαφος. Αρκεί μόνο να πάρεις το φουσκωτό και όχι το αυτοκίνητο σου.

Μάλιστα, τα σύγχρονα πλωτά σπίτια και γραφεία είναι φτιαγμένα με πρωτοποριακή αρχιτεκτονική. Διαθέτουν όλες τις ανέσεις και είναι κανονικά σπίτια  σε μια πόλη όπου μένουν οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι της Γερμανίας και τα ακίνητα είναι πανάκριβα.

Οι αρχές του Αμβούργου, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Γερμανίας που διαθέτει τεράστιο λιμάνι, έδωσαν πριν 4 χρόνια την άδεια σε αρχιτέκτονες να δημιουργήσουν ελεύθερα πρωτοποριακές κατοικίες στα κανάλια ώστε να μεταμορφώσουν πρώην βιομηχανικές περιοχές. Με αυτόν τον τρόπο, θέλησαν να κάνουν την πόλη πιο ελκυστική, διαμορφώνοντας παράλληλα την τάση του μέλλοντος.

Τα πολυτελή πλωτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως σπίτια, γραφεία,συνεδριακοί χώροι και κινηματογράφοι.

http://www.star.gr/index.php?ID=ellada_kosmos&Rec_ID=57720

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου