Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ.ΔΥΟ ΜΕΤΑΛΛΙΑ Ο ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ,ΕΝΑ Ο ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για τα γαλανόλευκα χρώματα το Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα κολύμβησης στη Γερμανία, με τους Έλληνες πρωταθλητές να μετάσχουν σε οκτώ συνολικά τελικούς και να κατακτούν τρία μετάλλια.Λίγες εβδομάδες μετά το Ευρωπαϊκό στη Βουδαπέστη, οι κορυφαίοι κολυμβητές που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις των χωρών τους έδωσαν ραντεβού στη Γερμανία, προσφέροντας πλούσιο θέαμα και πολλά ρεκόρ. Ανάμεσά τους και η ελληνική αποστολή, με τον Άρη Γρηγοριάδη, ως Σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, να ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου στα 100μ ύπτιο με 54.49 και να κατακτά επίσης το ασημένιο μετάλλιο στο αντίστοιχο 50άρι με 25.57. Ο πρωταθλητής του Άρη Θεσσαλονίκης μετείχε και στα 200μ, καταλαμβάνοντας την 6η θέση με 2:05.26.

Το τρίτο μετάλλιο για την ελληνική ομάδα ήρθε στα 1.500μ από τον Σπύρο Γιαννιώτη, ο οποίος κατέκτησε την 3η θέση με χρόνο 15:40.69. Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν και οι υπόλοιποι αθλητές μας, που κατάφεραν να εξασφαλίσουν το εισιτήριο του τελικού στα αγωνίσματά τους.
Ο Δημήτρης Κουλούρης ήταν 7ος στα 200μ πρόσθιο με χρόνο 2:19.08, θέση που κατέλαβε και στα 400μ μικτή με επίδοση 4:46.09. Στην 7η θέση κατετάγη και ο Ανδρέας Ζήσιμος στα 200μ ελεύθερο με 1:52.35, όπως και ο Δημήτρης Ξυνάδας στα 50μ πρόσθιο που σημείωσε χρόνο 28.83.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝ
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Κολύμβησης που διεξήχθη στη Γερμανία από 22 έως 29 Αυγούστου 2010. Ο Σημαιοφόρος Αριστείδης Γρηγοριάδης κατέκτησε χρυσό και αργυρό μετάλλιο στα 100 μ. και 50 μ. ύπτιο αντίστοιχα και ο Ανθυποπλοίαρχος Σπυρίδων Γιαννιώτης κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στα 1500 μ. ελεύθερο. Σπουδαία επίσης εμφάνιση έκανε σε δύο τελικούς και συγκεκριμένα στα αγωνίσματα των 400 μ. μικτής ατομικής και των 200 μ. προσθίου ο νεαρότερος, μόλις δεκαεννέα ετών αθλητής της Εθνικής μας Ομάδας και της διοργάνωσης, Ναύτης Δημήτριος Κουλούρης, κατακτώντας αντίστοιχα δύο έβδομες θέσεις.

Το επίπεδο των συμμετοχών ήταν πάρα πολύ υψηλό, αφού συμμετείχαν αθλητές παγκοσμίου ακτινοβολίας όπου και σημειώθηκαν πολλά ρεκόρ αγώνων. O Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ε. Βενιζέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης και ο κ. Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δ. Ελευσινιώτης συγχαίρουν θερμά τον προπονητή της Εθνικής ομάδας Υποπλοίαρχο (Ο) Γεώργιο Μαργιωλάκη ΠΝ και τους αθλητές μας, για την προσπάθεια που κατέβαλαν και για την άριστη εκπροσώπηση της χώρας μας στο εξωτερικό.


http://armyalert.blogspot.com/2010/08/blog-post_2754.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου