Τρίτη 31 Αυγούστου 2010



Τέλος η έντυπη έκδοση του διάσημου λεξικού της Oxford;
«Η επόμενη έκδοση του αγγλικού λεξικού του Oxford πιθανόν να μην κυκλοφορήσει έντυπη». Τάδε έφη για τη «βίβλο» των λεξικών της αγγλικής γλώσσας ο εκδότης των λεξικών.

Μια ομάδα από τουλάχιστον 80 λεξικογράφους δουλεύουν ήδη στην τρίτη έκδοση του λεξικού και -δεδομένου ότι πιθανόν να χρειαστεί πάνω από δεκαετία για  την ολοκλήρωσή του και τα ψηφιακά βιβλία κερδίζουν ολοένα έδαφος- η εκδοτική εταιρεία σκέφτεται να μην κυκλοφορήσει καθόλου το διάσημο λεξικό σε έντυπη μορφή.

«Η πρώτη έκδοση του πολύτομου λεξικού της αγγλικής γλώσσας του Oxford κυκλοφόρησε το 1928 και η δεύτερη το 1989» σημείωσε εκπρόσωπος του Oxford University Press. «Ακόμη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για το πώς θα κυκλοφορήσει το βιβλίο, είναι πάντως ένα ενδεχόμενο που εξετάζουμε. Σε κάθε περίπτωση, η οριστική απόφαση θα ληφθεί όταν ολοκληρωθεί το λεξικό».

Πρόσφατα, πάντως, η Amazon ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών βιβλίων ξεπέρασαν αυτές των εντύπων δείχνοντας -ίσως- ότι η εποχή που θα αποχαιρετήσουμε το «κλασικό» βιβλίο δεν αργεί....
http://www.star.gr/index.php?ID=ellada_kosmos&Rec_ID=58060

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου