Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

H BOYΛΗ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ

Η Βουλή των Ελλήνων, έπειτα από πρόταση του προέδρου Φίλιππου Πετσάλνικου, αποφάσισε ομόφωνα να «υιοθετήσει» τα παιδιά των άτυχων πιλότων που πρόσφατα έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος...

Η πρόταση έγινε από τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο και εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Διάσκεψη των Προέδρων. Οι δύο πιλότοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη σύγκρουση δύο F-16 στις 26 Αυγούστου στη διάρκεια άσκησης. 
Ο σμηναγός Ιωσήφ Αναστασάκης ήταν έγγαμος με μία κόρη τεσσάρων ετών, ενώ η σύζυγός του είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί τους, και ο σμηναγός Αναστάσιος Μπαλατσούκας ήταν έγγαμος χωρίς παιδιά. Επίσης, στις 30 Ιουλίου 2010, κατά την πτώση ενός ελικοπτέρου τύπου Apache, έχασαν τη ζωή τους ο ταγματάρχης Ανδρέας Δερμάρης, έγγαμος με τέσσερα παιδιά, και ο αρχιλοχίας Κωνσταντίνος Γκιώκας, άγαμος. 
Η Βουλή των Ελλήνων, εν είδει «υιοθεσίας», θα ενισχύει κατ΄ έτος οικονομικά από τον προϋπολογισμό της τα παιδιά των άτυχων αξιωματικών, μέχρι την ενηλικίωσή τους και, αν σπουδάσουν, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους. Το ποσό ετησίως καθορίζεται στις 18.000 ευρώ συνολικά για τα παιδιά του Ιωσήφ Αναστασάκη και 25.000 ευρώ συνολικά για τα παιδιά του Ανδρέα Δερμάρη.
http://fimotro.blogspot.com/2010/09/h-boy.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου