Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010


Καθαρίστρια στο δήμο αρίστευσε στις Πανελλήνιες
Στα 45 της χρόνια νιώθει, όπως λέει, να αγγίζει το όνειρο της ζωής της. Επέστρεψε στα θρανία μετά από 25 χρόνια για να πάρει το απολυτήριο της, ενώ συνέχιζε να εργάζεται ως καθαρίστρια και  κατάφερε να περάσει δεύτερη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Κοινωνιολογίας.

Η Ευγενία Χατζηπαύλου, μητέρα τριών παιδιών,  ήθελε από μικρή να γίνει δασκάλα. Η ζωή όμως είχε άλλα σχέδια. «Σε ηλικία 14 ετών γνώρισα το σύζυγό μου. Ήμουν μαθήτρια στην πρώτη τάξη του λυκείου όταν αρραβωνιαστήκαμε και αποφάσισα να δημιουργήσω οικογένεια και να εγκαταλείψω το σχολείο»,  αποκαλύπτει η ίδια στο περιοδικό People. 

Οι γονείς της προσπάθησαν αρχικά να την αποτρέψουν αλλά τελικά σεβάστηκαν την απόφαση της. Η Ευγενία έγινε μητέρα για πρώτη φορά στα 20 της χρόνια και σήμερα καμαρώνει τους 3 γιους της. Για να βοηθήσει την οικογένεια της  άλλαξε πολλές δουλειές  και τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζεται στο Δήμο Περιστερίου στον τομέα της καθαριότητας.

Ήθελε πάντα να τελειώσει το σχολείο και ο σύζυγός της ήταν εκείνος που την ενθάρρυνε να κυνηγήσει το όνειρό της. «Νιώθω πολύ περήφανος για τη σύζυγό μου. Κάνει μια πολύ σημαντική προσπάθεια και η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα μια τέτοια επιτυχία γιατί υπάρχουν σπίτι, παιδιά, δουλειά», λέει με καμάρι ο σύζυγός της στο People.

Η 45χρονη εργαζόμενη μητέρα ξεκίνησε νυχτερινό λύκειο και διάβαζε παντού. Στο λεωφορείο όταν πήγαινε στη δουλειά, την ώρα του διαλλείματος, το βράδυ πριν κοιμηθεί. Η Βιολογία, η Ιστορία και τα Αρχαία ήταν τα αγαπημένα της μαθήματα. Οι αγώνες της δεν πήγαν χαμένοι.

Κατάφερε να πάρει 15.500 μόρια και πριμοδότηση ως εργαζόμενη και κατάφερε να μπει στο τμήμα Κοινωνιολογίας. Η Ευγενία θέλει να πάρει το πτυχίο της και να βρει δουλειά σε μια κοινωνική υπηρεσία,  ενώ όπως λέει μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν τα ξημερώματα που έπιανε δουλειά και οι υπόλοιπες καθαρίστριες της βάρδιας την αγκάλιαζαν, τη φιλούσαν και τη χειροκροτούσαν , νιώθοντας  περήφανες  για τη συνάδελφο τους.

 Η Ευγενία που ξέρει από δυσκολίες είναι σίγουρη ότι θα τα καταφέρει ενώ οι γονείς της δε σταματούν να χαμογελούν και να κοιτάζουν με καμάρι την κόρη τους.

http://www.star.gr/index.php?ID=hot_of_the_day&Rec_ID=58483

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου