Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Οι γυναίκες επιλέγουν τους «ισχυρούς» άνδρες
Η χειραφέτηση των γυναικών, δεν έχει αλλάξει τον τρόπο που επιλέγουν τον άντρα της ζωής τους, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Ουαλίας, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Evolution and Human Behavior».

Οι σύγχρονες γυναίκες, ενώ είναι ελεύθερες και οικονομικά ανεξάρτητες, επιμένουν να θέλουν τον σύντροφό τους μεγαλύτερο σε ηλικία και αν είναι δυνατό και πλουσιότερο.

Η μελέτη του Πανεπιστημίου της Ουαλίας, που περιλαμβάνει στοιχεία για 14 χώρες συμπεριλαμβανόμενης και της χώρας μας, επισημαίνει για το άλλο φύλο ότι  οι άντρες ηλικίας 20-25 ετών, επιλέγουν γυναίκες ελκυστικές και λίγο μικρότερες, ενώ οι ωριμότεροι προτιμούν να έχουν δίπλα τους πολύ νεότερές τους γυναίκες.

Ο Μάικλ Νταν, ο επικεφαλής της επιστημονικής έρευνας, ανέλυσε τις επιλογές που κάνουν στο διαδίκτυο περισσότερα από 22.000 άτομα για βρουν σύντροφο και ανέφερε «Φάνηκε καθαρά ότι οι γυναίκες όλων των ηλικιών από διαφορετικές κουλτούρες, στοχεύουν άνδρες είτε συνομήλικους είτε μεγαλύτερους τους».

Σύμφωνα με τον Μάικλ Νταν, οι γυναίκες που αναζητούν μακροχρόνια σχέση, ελκύονται από άντρες που έχουν οικονομική ισχύ και κοινωνική καταξίωση. Αυτά τα χαρακτηριστικά τα έχουν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνδρες. Από την άλλη πλευρά οι άντρες, επικεντρώνονται στην φυσική ομορφιά και την γοητεία των γυναικών που συνδέεται με την μεγαλύτερη ικανότητα γονιμοποίησης των νεότερων γυναικών. 

http://www.star.gr/index.php?ID=epistimi&Rec_ID=56907

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου