Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Με 30 άλογα ο Καντάφι στη Ρώμη



Με 40 σωματοφύλακες, 30 άλογα και τη σκηνή του, την οποία θα τοποθετήσει στον κήπο του Λίβυου πρεσβευτή στη Ρώμη, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία ο ηγέτης της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι.

Στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχει με τον ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι κυριαρχούν τα οικονομικά ζητήματα, αφού οι οικονομικές ανταλλαγές των δύο χωρών -Ιταλίας και Λιβύης-τα δύο τελευταία χρόνια έφτασαν τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ. Συμφωνίες που έχουν υπογράψει οι δύο χώρες προβλέπουν την κατασκευή αυτοκινητοδρόμου από την Ιταλία στη Λιβύη κατά μήκος των ακτών της, αλλά και τη συνεργασία τους στον τομέα της λαθρομετανάστευσης, ώστε οι Αφρικανοί από τη βόρεια Αφρική να μην καταλήγουν τελικά στις ιταλικές ακτές. Η πρωτοβουλία αυτή έχει επικριθεί δριμύτατα από ανθρωπιστικές οργανώσεις  που καταγγέλουν ότι οι λαθρομετανάστες, αφού αναγκάζονται να γυρίσουν στη Λιβύη, καταλήγουν τελικά σε κέντρα κράτησης όπου επικρατούν άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση, ο Καντάφι επιθυμεί να συναντήσει πολλές νέες και νέους από τη Ρώμη, κεκλεισμένων των θυρών, για να μάθει τις απόψεις τους για τη σημερινή ζωή και τις κοινωνικές αλλαγές. Κατά το τελευταίο ταξίδι του στην Ιταλία, πέρυσι το Νοέμβριο, ο Καντάφι, επιβεβαιώνοντας όσα λέγονται περί... ασυνήθιστης συμπεριφοράς, είχε καλέσει 200 νέες ηθοποιούς και μοντέλα και τους έκανε διάλεξη για το Ισλάμ. Όπως μάλιστα έγινε γνωστό, τις είχε πληρώσει για να τον παρακολουθήσουν...

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4591478

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου